Communicatiestudenten werken gratis voor start-ups High Tech Campus

  • Onderwijs & Training

Voor de tweede maal werken 70 studenten van Fontys Hogeschool Communicatie (FHC) veertig uur gratis voor een opdrachtgever. Onder de noemer ‘FHC Kickstart: 40 uur werken’ gaan zij op dinsdag 29 en woensdag 30 januari non-stop aan de gang voor start-ups van de High Tech Campus.

Communicatiestudenten werken gratis voor start-ups High Tech Campus

Dankzij de inzet van de studenten krijgen start-ups gratis marketing- en communicatieadvies van aanstormend talent. Kartrekker en docent aan Fontys Hogeschool Communicatie, Coen van der Horst: “Deze start-ups staan, zoals de naam al zegt, aan het begin van hun traject en hebben vaak nog niet over communicatie nagedacht. Sommigen hebben nog geen definitieve doelgroep voor ogen, of een goede communicatiestrategie. Of ze hebben nog niet eens een naam voor hun bedrijf. Perfecte opdrachtgevers voor onze studenten dus, die in 40 uur een compleet onderzoek doen en een plan opstellen.”

High Tech Campus

Het idee om gratis voor een opdrachtgever te werken ontstond vorig jaar tijdens ons 40-jarig jubileum vertelt Van der Horst. "In plaats van een receptie en een reünie wilden we iets terugdoen voor de stad waar we al veertig jaar zijn gehuisvest. We gingen aan de slag voor de gemeente Eindhoven en dat was een groot succes, zowel voor studenten, docenten als voor de opdrachtgever. Daarom willen we er een nieuwe jaarlijkse traditie van maken." Dit jaar is het dus de beurt aan de start-ups van de High Tech Campus om geholpen te worden met 'FHC Kickstart: 40 uur werken'.

Mix van studenten

Studenten worden in acht teams gekoppeld aan acht start-ups. In de teams zitten studenten van alle leerjaren. Van der Horst: “We maken een mooie mix van jongere en ouderejaars studenten, zodat ze ook van elkaar kunnen leren. Daarnaast zijn er oud-studenten bij het evenement aanwezig als klankbord voor de studenten."

Volg online

Van 'FHC Kickstart: 40 uur werken' wordt op de Facebook- en Instagrampagina van Fontys Hogeschool Communicatie tijdens het evenement verslag gedaan. 

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!