Continue elektro deïonisatie van Pure Water Group

  • Technologie

Toonaangevende fabrikant van systemen voor de productie van ultrapuur water, heeft de grootse continue elektro deïonisatie (CEDI) installatie van Europa geleverd aan de Puurwaterfabriek van de Drentse firma NieuWater bv.

Continue elektro deïonisatie van Pure Water Group

Pure Water Group

Vijf CEDI systemen, elk met een capaciteit van 100 m3/uur, worden toegepast als laatste stap in een keten van moderne waterbehandelingstechnieken. Het eindproduct puur water wordt via een zeven kilometer lange transportleiding gevoed aan de nieuwe energiecentrale van de NAM in Schoonebeek.
De CEDI technologie zorgt voor de verwijdering van de laatste resten mineralen (ionen) en levert een constante kwaliteit puur water. Per dag wordt tot 10.000 ton puur water geleverd aan de energiecentrale t.b.v. stoomproductie voor het grootste onshore olieveld van West-Europa.

Een schat aan nieuwe technologieën heeft oliemaatschappij NAM (eigendom van Shell en ExxonMobil) in staat gesteld om het olieveld opnieuw in gebruik te nemen, nadat de productie van diep gelegen olie in 1996 werd stopgezet. Nu wordt stoom geïnjecteerd in horizontale oliebronnen op een diepte van 800 meter, waar een stoomkamer gevormd wordt. Hierdoor wordt de viskeuze olie vloeibaar en kan deze gemakkelijker naar de oppervlakte worden gehaald.

Continue elektro deïonisatie

CEDI is de meest geavanceerde vorm van ionenwisselaar-technieken via kunstharskorrels. Het is milieuvriendelijk en biedt een continue productie van puur water. Het proces maakt gebruik van elektriciteit in combinatie met ionenwisselaar-membranen en ionenwisselaar-harsen om opgeloste ionen uit het water te verwijderen. Omdat de modules continue worden geregenereerd door middel van een elektrische stroom raken de harsen in de modules niet verzadigd.

Pure Water Group is gespecialiseerd in high purity en ultrapuur water applicaties. Al meer dan twintig jaar ontwikkelt Pure Water Group membraanfiltratie en elektro deïonisatie systemen. Op basis van specifieke kennis en ervaring, worden wereldwijd systemen geleverd aan gespecialiseerde firma’s actief in waterbehandeling. Klanten van Pure Water Group implementeren de systemen in energiecentrales, de proces- inclusief de farmaceutische industrie en in hemodialyse centra.

Pure Water Group puur water fabriek

Meer informatie over PURE WATER GROUP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!