Cosver en Overlasko werken samen aan werkgelegenheid in Zeeland

  • Arbeidsmarkt

Omdat het Zeeuwse Overlasko bijna geen machinale verspaners te pakken kreeg, ging het bedrijf in de on- en offshore op zoek naar een organisatie die de juiste man op de juiste plaats kon vinden. Cosver biedt deze oplossing.

Cosver en Overlasko werken samen aan werkgelegenheid in Zeeland

Ver hoefde Samuel van Gurp, manager bij Overlasko, niet te zoeken voor een geschikte partij om lastige functies in te vullen. Voormalig medewerker van Overlasko João da Costa was een uitzendbureau gestart. Een samenwerking was daarom een logische stap. Samuel van Gurp licht toe: "Cosver gaat voor kwaliteit. Dat wil zeggen dat ze er alles aan doen om de juiste man op de juiste plaats te zoeken. Omdat João jaren bij ons heeft gewerkt, kent hij ons bedrijf en de ontwikkelingen in de markt goed. Dat waren voor ons doorslaggevende redenen om voor Cosver kiezen. En dat bevalt ons nog steeds goed"

Over Overlasko

Tot de jaren 70 was het bedrijf van grootvader S. van Gurp Sr. vooral actief in de kassenbouw. Daarna heeft Overlasko de overstap gemaakt naar het werken met staal. In 1993 is het overgegaan in Overlasko Konstruktie BV waar de nieuwe eigenaren (Marja, Hans en Teun van Gurp) het bedrijf hebben voortgezet en verder hebben uitgebreid tot wat het nu is. In 2008 is de derde generatie (Henri en Samuel van Gurp) aangetreden binnen de aandeelhouders van Overlasko om het voortbestaan van Overlasko te waarborgen.

Betrokken bij Zeeland

Samuel van Gurp: "Wij hebben heel veel goede contacten met andere bedrijven in Zeeland, dit zijn zowel klanten als leveranciers. Door samen te werken in de regio is het mogelijk om kort te schakelen over bijvoorbeeld transport. Ook zijn die contacten goed voor de werkgelegenheid in Zeeland. Immers, als we het werk binnen Zeeland houden, hoeven de mensen niet te vertrekken naar elders!

Meer informatie over COSVER B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!