Cuijkse Cantheelen, een levendige wijk voor iedereen

  • Regionale ontwikkeling

Tussen de Maas en het centrum van Cuijk bouwt Mooiland een nieuwe wijk: de Cuijkse Cantheelen. Het wordt een gevarieerde levendige wijk met huur- en koopwoningen: stadsappartementen, eengezinswoningen, penthouses en zorgwoningen van Pantein. Maar ook een multifunctioneel centrum waar het gemeenschapshuis ’t Fort een plek krijgt.

Cuijkse Cantheelen, een levendige wijk voor iedereen

Details

Aantal koop/huur     maximaal 440 eenheden

Type woningen

    (toren)appartementen, geschakelde eengezinswoningen, twee-onder-éénkapwoningen, stadswoningen, zorgappartementen, zorg- en welzijnsvoorzieningen en commerciële ruimten
Start bouw     2011
Oplevering     2021

Er zijn woningen voor starters, gezinnen en ouderen. Waarbij het mogelijk is om, als dat nodig is, beperkte zorg te kopen. In de nieuwe wijk is ook de sociale waarde van wonen belangrijk. Daarom zijn bij de projectontwikkeling zo veel mogelijk partijen en mensen betrokken. Zo zijn alle doelgroepen vertegenwoordigd waarvoor gebouwd wordt. En is de Cuijkse Cantheelen een wijk voor iedereen!

5 fasen

De Cuijkse Cantheelen is een groot project. Daarom gaat Mooiland het project in vijf fasen ontwikkelen. Die fasen zijn verdeeld over de periode van 2011 tot ongeveer 2021. De eerste fase is inmiddels opgeleverd, de tweede fase start volgend jaar.

Fase 1

Fase 1, ook wel hof 5 genoemd, realiseren wij in twee delen. Deel één wordt gerealiseerd op de hoek Vorstendom – Deken vd Ackerhof en bestaat uit dertien huurappartementen en ruim 400 m2 commerciële ruimten. Deel twee wordt gerealiseerd als het huidige Maartenshof is verhuisd. De bouw van het eerste deel duurt ongeveer een jaar. In januari 2012 is dit opgeleverd, evenals de commerciële ruimte.

De commerciële ruimte is opgedeeld in vier compartimenten. U kunt deze huren vanaf 64 m2. Samenvoegen kan ook. Deze ruimten worden verhuurd en hebben qua bestemming ruime mogelijkheden zoals detailhandel, dienstverlening en horeca.

Fase 2

Fase 2 is volop in ontwikkeling en bestaat uit de realisatie van hof 2 en hof 3. De inrichting van de twee hoven wordt berekend en getekend door twee architectenbureaus en verschillende adviseurs. De gelijktijdige start van de bouw van deze twee hoven staat gepland in april 2013 en zal ongeveer twee jaar duren. Verspreid over deze twee hoven zal Zorgcentra Pantein haar intrek nemen in een nieuw Maartenshof. Naast Pantein worden er ook woningen van Mooiland Maasland gerealiseerd: grondgebonden eengezinswoningen, huurappartementen, koopappartementen en huur stadswoningen. Daarnaast is er in deze fase een multifunctionele accommodatie opgenomen. Door het diverse aanbod van woningen komt er een gevarieerde wijk. Naast een gebied met hoogwaardige zorgvoorzieningen is er ook ruimte voor gezinnen. Een plek waar iedere bewoner van Cuijk, jong en oud, kan genieten. Uniek in het project zijn de twee openbare dektuinen met uitzicht op de Maas en toegang tot de Maasboulevard.

Fase 3 tot 5

Aangezien deze fasen pas vanaf eind 2014 aan de orde zijn kan over de invulling en planning nog geen geen concrete mededelingen worden gedaan.

Meer informatie over MOOILAND :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!