Cumulus zorgt voor luchtbevochtiging op maat

  • Agrofood & Biobased

Een exact op maat afgestelde luchtvochtigheid is in de agrarische sector van essentieel belang om een groente als witlof langere tijd te kunnen bewaren zonder kwaliteitsverlies.

Cumulus zorgt voor luchtbevochtiging op maat

Cumulus® uit Cuijk biedt hiervoor innovatief systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van een luchtbevochtigingsinstallatie op basis van hoge druk. Inmiddels maken al diverse witloftelers in Nederland gebruik van dit systeem.

Koudwater bevochtigingssystemen

Cumulus® is producent en leverancier van diverse koudwater bevochtigingssystemen en bijbehorende waterbehandelingsinstallaties. Deze systemen zijn specifiek ontworpen en gefabriceerd voor de Nederlandse markt en voldoen volledig aan de Nederlandse regelgeving op het gebied van ARBO regels en legionellapreventie.

Geheel gesloten systeem

‘Met het Cumulus® HD-bevochtigingssysteem in combinatie met onze unieke verstuivers wordt het vocht fijner en beter verdeeld dan bij elk ander systeem’, legt Fred Wildeboer van Cumulus® uit. ‘Het hart van de installatie bestaat uit een Cumulus® waterbehandelingsinstallatie in combinatie met een 100 bar hogedruk unit. Het leidingwater wordt eerst onthard tot 0°dH met behulp van een twin (volume)gestuurde waterontharder. Dit systeem verwijdert alle kalkdeeltjes uit het water door middel van ionenuitwisseling. Vervolgens wordt het proceswater gefilterd tot 5-10 µ en op 100 bar druk gebracht met een Cumulus® booster unit. Ook in het hogedruk gedeelte wordt het proceswater nog een keer gefilterd. Doordat wij met een geheel gesloten systeem werken, kan er bovendien geen besmetting van buitenaf plaatsvinden.’

Kleinst mogelijke druppel

Elke afzonderlijke Cumulus® hogedruk verstuiver geeft een vochtinbreng van circa 2 tot 4 lliter per uur. Met een dergelijke vochtinbreng wordt ijsvorming (op de bovenste kisten) voorkomen. Wildeboer:  ‘Deze hogedruk verstuivers realiseren de kleinst mogelijke druppel 10 µ en beschikken elk over een uniek anti-drip klepje, waardoor nadruppen wordt voorkomen.’ Om naast kalkdeeltjes ook andere mineralen en bacteriën uit het water af te vangen adviseert Wildeboer om een Cumulus® omgekeerde osmose installatie te gebruiken. Hiermee wordt het proceswater gedemineraliseerd en legionella veilig en wordt het beste bewaar resultaat ten behoeve van witlof bereikt.

Aan klant uitleggen

Cumulus® verzorgt de montage van leidingen en aanleg van de installatie geheel met eigen monteurs. ‘De hogedruk leidingen worden op locatie door ons op lengte gemaakt en voorzien van hydraulische geperste roestvrijstalen schroefkoppelingen. Onze monteurs plaatsen de installatie en stellen deze in bedrijf en zullen de installatie vervolgens aan de klant uitleggen. Op die manier kunnen klanten vanaf het begin optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van het Cumulus® bevochtigingssysteem.’

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over CUMULUS NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!