home » projecten » Bouw »

DC New Logic III duurzaamste distributiecentrum van Europa

  • Bouw

Distributiecentrum (DC) New Logic III op bedrijvenpark 'Het Laar' in Tilburg heeft onlangs het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen. Het gasloze logistiek centrum dat Heembouw in opdracht van DOKVAST realiseert mag zich hiermee het duurzaamste DC van Europa noemen.

DC New Logic III duurzaamste distributiecentrum van Europa

Door het gebruik van slimme technologie en duurzame materialen verkreeg het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics een score van maar liefst 98.48%. Daarmee is het DC, dat door het futuristische ontwerp van Habeon Architecten 'The Tube' wordt genoemd, het meest duurzame van Europa. ‘Met de komst van NewLogic III - met de bijnaam The Tube - is Tilburg een nieuw icoon rijker’, stelt Jos Klanderman, managing director van DOKVAST. Niet alleen het futuristische design is opvallend te noemen alsook de hoge BREEAM-score.

Hoge BREEAM score

Klanderman is dan ook zeer verheugd over het resultaat: ‘Op alle categorieën hebben we bijna de maximale score behaald. De categorie ‘energie’ vliegen wij altijd aan vanuit de Trias Energetica. Zo zorgen we voor een luchtdichte buitenschil, gebruiken we duurzaam opgewekte energie met zonnepanelen en gaan we zuinig om met fossiele brandstoffen.’ Daarnaast hebben het gebruik van duurzame materialen, automatisch dimmende ledverlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken, een warmtepomp en E-ketels bijgedragen aan de hoge BREEAM-certificering. Ook voor de realisatie werd een ‘Outstanding’-score geambieerd; dit oplevercertificaat is op 12 juni behaald. 

Distributiecentrum New Logic II

Eind 2017 is Heembouw gestart met de bouw van New Logic III aan de Doctor Paul Janssenweg. NewLogic III heeft een totale oppervlakte van circa 60.400 m², waarvan ca. 40.000 m² warehouse, 4.400 m² kantoor en 16.000 m² VAL (Value Added Logistics), uit te breiden met nog eens 15.000 m² VAL. Het pand kenmerkt zich door een grote flexibiliteit en een indeling door compartimentering, een hoge vloerbelasting, 45 dockdeuren en uitbreidingsmogelijkheden ten aanzien van de mezzaninevloeren.

Architect Hung Tran van Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Bij de realisatie wordt DOKVAST tevens ondersteund door installatie-adviseur Quadrant4 en Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij treedt op als makelaar. In het derde kwartaal van 2018 zal Rhenus Contract Logistics het pand in gebruik nemen.

Meer informatie over HEEMBOUW BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!