home » projecten » Bouw »

De Amazones in Den Bosch: BIM’en met BouwConnect

  • Bouw

RU Bouwadvies is momenteel betrokken bij de ontwikkeling van De Amazones in Den Bosch. De Amazones is ontworpen door voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol en bestaat uit drie woontorens met 126 appartementen inclusief een parkeerkelder. Het project wordt driedimensionaal uitgewerkt volgens de BIM-systematiek en daarbinnen wordt gebruik gemaakt van BouwConnect.

De Amazones in Den Bosch: BIM’en met BouwConnect

BIM: alle partijen werken met dezelfde informatie

Het bouw informatiemodel BIM is een virtuele methodiek om een gebouw integraal te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken in hetzelfde model en met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. Het BIM-model bundelt alle relevante informatie over de hele levenscyclus van een gebouw en kan dus ook voor beheer en onderhoud worden ingezet.

BouwConnect

Voor het project wordt, binnen de BIM-omgeving, gebruik gemaakt van BouwConnect. Deze bouwbibliotheek bevat digitale productinformatie van 400 gerenommeerde producenten van bouwdelen en daarnaast ook merkloze abstracte bouwdelen voor de meeste producttypen.
Bouwconnect biedt de mogelijkheid om direct de juiste materialen en bouwelementen in het bouw informatiemodel op te nemen.

Informatie blijft vindbaar in model

RU Bouwadvies maakt voor De Amazones de bestek- en contractstukken en verzorgt de uitvoeringstekeningen en productietekeningen. In de besteksfase zullen hoofdzakelijk abstracte producten uit BouwConnect in het BIM-model worden opgenomen. In de uitvoeringsfase worden de abstracte producten vervangen door de definitief gekozen producten. Zo blijft alle relevante informatie, ook in latere fasen, vindbaar in het model.

Clash control voorkomt faalkosten

Onvolkomenheden in de uitwerking worden door middel van een clash control direct ondervangen en hersteld, zodat mogelijke fouten tijdens de uitvoering worden voorkomen. Op die manier wordt dus de kans op faalkosten fors gereduceerd. Door bovendien allerlei slimmigheden in het BIM-model te stoppen, beschikt de uitvoerende partij meteen ook over de benodigde informatie voor begroting en inkoop.

Meer toegevoegde waarde

RU Bouwadvies is trots dat wij als bureau aan dit project mogen werken. Zeker omdat er weer nieuwe onderdelen aan het model worden toegevoegd, zodat 3D-modelleren nog meer toegevoegde waarde krijgt voor opdrachtgever, uitvoerende partijen en vastgoedbeheer.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!