home » projecten » Bouw »

De Rooi Pannen Breda verhuist naar Seeligkazerne

  • Bouw

De voorbereidingen zijn al jaren bezig en aan het eind van dit kalenderjaar is zover: dan verhuizen de onderwijsafdelingen mbo Horeca en mbo Toerisme & Vrije tijd van De Rooi Pannen Breda naar de Seeligkazerne. Een karakteristieke locatie met een rijke, militaire geschiedenis.

De Rooi Pannen Breda verhuist naar Seeligkazerne

“De sloop- en herstelwerkzaamheden hebben meer dan een jaar in beslag genomen, maar gelukkig zijn we alweer druk bezig met de opbouw”, vertelt Tiny Pheninckx, voorzitter College van Bestuur van De Rooi Pannen. “De vloeren en wanden worden geplaatst en de stucadoors zijn volop aan het werk. Langzamerhand krijgen de panden de uitstraling die we voor ogen hebben. Veel historische elementen blijven zichtbaar. De oplevering is op 1 december en na de kerstvakantie starten de eerste lessen.”

Modern ingerichte theoriegebouwen

Op de nieuwe locatie krijgen de leerlingen les in modern ingerichte theoriegebouwen en natuurlijk is er volop ruimte voor het voor De Rooi Pannen kenmerkende praktijkgerichte onderwijs. Zo gaan de leerlingen van mbo Horeca ervaring opdoen in een hotel met zestien kamers, twee restaurants, een lobby en drie conferentieruimtes. “Door de ligging nabij het centrum zien we kansen om een brede doelgroep aan te trekken”, licht afdelingsdirecteur Bernadette van de Laak toe. Het gastvrijheidsconcept wordt dan ook compleet vernieuwd. “Niet iedereen heeft altijd tijd voor of behoefte aan een driegangenlunch en wil ook niet altijd tussen 17.00 en 18.00 uur al aanwezig zijn voor het diner. We gaan daarom ruimere inlooptijden en flexibele menu’s aanbieden. Verder maken we een duurzaamheidsslag door met streek- en seizoensgebonden producten te werken. En doordat we in een rijksmonument zitten, kunnen we meer doen op het gebied van beleving.”

Seeligkazerne

Uitdagend onderwijs

Ook de leerlingen van mbo Toerisme & Vrije tijd gaan uitdagend onderwijs krijgen. Afdelingsdirecteur Steven van Ringelestijn: “We gaan een groot aantal toeristische producten en diensten aanbieden. We laten toerismeleerlingen bijvoorbeeld reizen samenstellen en de recreatieleerlingen gaan thematische stads- en rondwandelingen organiseren. Denk aan een rondleiding op het Seeligterrein of een stadswandeling langs historische gebouwen.”

Samenwerken met het lokale bedrijfsleven

Ook komt er een brasserie, bemand door recreatieleerlingen. Diezelfde leerlingen kunnen op termijn waarschijnlijk ook activiteiten organiseren op het grote grasterrein ten zuiden van Seelig. En waterrecreatie gaat dankzij het doortrekken van de Nieuwe Mark tot de mogelijkheden behoren. Van Ringelestijn: “Belangrijk uitgangspunt bij alles wat we aanbieden, is dat we niet concurrerend zijn met het lokale, toeristische bedrijfsleven en zeker niet met de afdeling mbo Horeca. We willen juist samenwerken en elkaar aanvullen.”

Rooi Pannen

Meer informatie over De Rooi Pannen :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!