De Rooi Pannen-leerlingen in finale Jong Ondernemen

  • Toerisme & Recreatie

Bloomer, een college company (studentenbedrijf) van de afdeling MBO Vormgeving van De Rooi Pannen Tilburg, heeft op 15 mei een plek in de nationale finale van Jong Ondernemen weten te bemachtigen.

De Rooi Pannen-leerlingen in finale Jong Ondernemen

Tien college companies streden hiervoor in het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam, waarvan er nu vijf door zijn naar de finale op 10 juni.

Tijdens de halve finale beoordeelde de jury ieder studentenbedrijf op hun ondernemingsplan, het halfjaarverslag, de pitch en de uitwerking van een case. Jurylid Jacqueline Zuidweg, Zakenvrouw van het Jaar 2012: “We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de bedrijven en hun aanpak. Er zit enorm veel ondernemerschap onder deze jongeren! Fantastisch om te zien.”

Deur open naar Europa

De competitie voor de studentenbedrijven bereikt op maandag 10 juni haar hoogtepunt. Tijdens de nationale finale in het DeLaMar Theater in Amsterdam zal het Studentenbedrijf van het Jaar gekozen worden. Joop van den Ende reikt daar de prijzen uit aan de winnaar. Het beste team gaat vervolgens door naar de Europese finale in Londen.

Ondernemerschap ervaren

De studentenbedrijven zijn onderdeel van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken een product of dienst, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Bedrijfskapitaal verwerven ze door zoveel mogelijk aandelen te verkopen. Aan de aandeelhouders moeten ze verantwoording afleggen. Op die manier ervaren ze zelf wat ondernemerschap inhoudt. Dit schooljaar doen meer dan 1300 studentenbedrijven (ca. 13.000 studenten) mee aan het programma van Jong Ondernemen. Meer informatie kunt u vinden op www.jongondernemen.nl en www.nationalefinale.nl.

Meer informatie over De Rooi Pannen :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!