De Spreeuwelse Heide en Landgoed Huize Bergen steunen Joannes Bosco Stichting

  • Toerisme & Recreatie

De Spreeuwelse Heide is onderdeel van Joannes Hospitality, een sociale onderneming met een maatschappelijke missie. Opbrengsten van De Spreeuwelse Heide komen namelijk ten goede aan ideële doelen via de Joannes Bosco Stichting.

De Spreeuwelse Heide en Landgoed Huize Bergen steunen Joannes Bosco Stichting

De Joannes Bosco Stichting is er voor jongeren. De stichting ondersteunt projecten in Brabant die jongeren tot 18 jaar een stapje verder helpen. We kiezen daarbij bewust voor projecten gericht op jongeren in een minder gemakkelijke situatie. Het doel is bij te dragen aan een duurzaam verschil.

Het fonds wordt structureel gevoed vanuit de inkomsten uit twee hotellocaties in Brabant: De Spreeuwelse Heide en Landgoed Huize Bergen. Directe donaties vormen een regelmatige aanvulling op de inkomsten uit onze hotels.

Don Giovanni Bosco

Sinds 1936 is er veel veranderd; de stichting is meegegaan met de tijd. Het doel is nog steeds om door persoonlijke ontwikkeling het toekomstperspectief van jongeren te verbeteren, naar goed voorbeeld van onder anderen inspirator Don Giovanni Bosco (1815-1888). Vandaag doen we dat door het financieel ondersteunen van projecten in de regio. Projecten zowel voor jongens als meisjes en van verschillende achtergronden, culturen of religies. Daarnaast is de inzet van het verworven vastgoed van de stichting veranderd. Sinds de jaren ’90 gebruiken we de hotels niet langer als vakantie- of cursusoord voor de jongeren, maar als winstgevende hotels en conferentiecentra voor bedrijven en particulieren. De winst, die gaat voor 100% naar de stichting.
 
De Joannes Bosco Stichting beschikt als goede-doelenstichting over een ANBI-status.

Meer informatie over EIGENTIJDSERF:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!