Dethon Groen ontwerpt en legt buitenruimte Bio Base Europe Training Center aan

  • Zakelijke dienstverlening

Dethon Groen is een professionele en servicegerichte partner voor ontwerp, aanleg en beheer van groenvoorzieningen en openbare ruimte. Met een breed pakket aan diensten en producten bedienen zij overheid, instellingen, bedrijven en particulieren.

Dethon Groen ontwerpt en legt buitenruimte Bio Base Europe Training Center aan

Programma van eisen

In het tuinontwerp is de bio gebaseerde economie duidelijk herkenbaar. De wens van het Bio Base Europe Training Center was dat er in de buitenruimte mogelijkheden waren voor exposities, activiteiten en interactieve elementen. De bedrijfstuin van het trainingscenter heeft een groene uitstraling gekregen en een ruime toegang tot het gebouw.

Op het aan de achterzijde gelegen dakterras zijn drie plantbakken gerealiseerd, waaraan een groene invulling is gegeven.

Ontwerp

"Uitwisselen" is het centrale thema in dit ontwerp. Het uitwisselen van kennis, visie, DNA informatie, maar ook het uitwisselen en hergebruik van restproducten tussen verschillende bedrijven.

De DNA helix is het logo van Bio Base. Het logo werd samen met de ‘groene barcode’ van de gevel in het ontwerp ingezet als vormmiddel om deze uitwisseling te symboliseren.

Beplanting

Een aantal elzen begeleidt de DNA streng, die wordt verbeeld door een basishaag van liguster en een schelpenpad. Hiertussen bevinden zich vier andere soorten hagen die sterk contrastreren in bladvorm en bladkleur. Zij staan symbool voor de bouwstenen van het DNA materiaal en fungeren tegelijkertijd als afscheiding tussen de diverse plantvakken. Groepen van diverse grassen en wilgen vormen een verwijzing naar de soorten die toegepast worden in de bio gebaseerde productie.

In de plantbakken van de daktuin is er voor gekozen om de drie kleuren van de gevel terug te laten komen. Iedere bak heeft een beplanting die in blad of bloeikleur een van die kleuren als thema heeft.

Meer informatie over DETHON GROEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!