Digitale Recreatietafels ‘beleef de omgeving’

  • Toerisme & Recreatie

In samenwerking met Bureau Podium heeft VVV Noordoost-Brabant digitale recreatietafels ontwikkeld, waarmee bezoekers op locatie worden geïnspireerd en geïnformeerd over het gebied waar men zich bevindt.

Digitale Recreatietafels ‘beleef de omgeving’

De innovatie touchtafels zijn aangesloten op de centrale datawarehouse Triple I en bevatten alle informatie op gebied van toerisme, recreatie en vrije tijd. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om informatie op te vragen over recreatieve routes, specifieke locaties of activiteiten. andenbroek@vvvnoordoostbrabant.nl

Daarnaast wordt de informatie aan de hand van foto’s, video’s en audio fragmenten op een tot de verbeelding  sprekende wijze ontsloten.

Begin november 2012 zijn er twee recreatietafels geplaatst bij Philips Fruittuin in Eindhoven en het Oertijdmuseum in Boxtel. De wandscherm-variant is te bezichtigen bij Klein Oisterwijk (gebied aan de zuidkant van de Oisterwijkse bossen), ook gelegen in Het Groene Woud.

Triple  I Brabant

Triple I (innovatie, Inspiratie, Informatie) bestaat uit een Brabantbrede datawarehouse waar alle informatie op het gebied van vrije tijd (toerisme, recreatie, cultuur, recreatieve routes, cultuurhistorie, natuur) van Brabant wordt verzameld en onderhouden. Triple I biedt de mogelijkheid om deze informatie op verschillende wijze te ontsluiten. Wilt u als toeristische organisatie ook een vermelding op de recreatietafels of één van andere communicatiemiddelen in Het Groene Woud? Registreer u via het contactformulier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de recreatietafels of andere mogelijkheden binnen het Triple I concept? Neem dan contact op met Maarten van den Broek van de afdeling Marketing & Communicatie van VVV Noordoost-Brabant via m.vandenbroek@vvvnoordoostbrabant.nl of 073-613 19 10.

Meer informatie over VVV Noordoost-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!