Doe meer met project reskilling in Brainport Eindhoven

  • Onderwijs & Training

De werkloosheid neemt toe terwijl we nog steeds krapte hebben, met name in tech- en IT-beroepen. Om die krapte aan te pakken, doet Brainport een aantal zaken, zoals het aantrekken van talent en techniekpromotie om de instroom te verhogen.

Doe meer met project reskilling in Brainport Eindhoven

Foto: © Brainport Eindhoven

Omscholing wordt hierbij steeds belangrijker: immers, we willen de arbeidsmarkt zoveel mogelijk in balans hebben. Vaak pakken we omscholing vanuit de ‘voorkant’ – het individu of groep personen – aan. Vanuit Brainport willen ze dit juist vanuit de ‘achterkant’ – de werkgevers – aanpakken. Daarom zijn ze het project Reskilling naar Krapteberoepen in Brainport gestart.

Nieuw kanaal om gemotiveerd talent te werven

Door als werkgever mee te doen aan dit project, help je mee aan het opzetten van een nieuw kanaal om gemotiveerd talent te werven voor moeilijk vervulbare functies binnen je organisatie. Eveneens draag je bij aan het overkoepelend maatschappelijk belang om aanbod van mensen uit sectoren met structureel minder werk te verbinden aan de vraag naar mensen in kansrijke toekomstbestendige krapteberoepen. Hiermee wordt de druk verlaagd op de sociale zekerheid en dat komt ten gunste van de economie.

Lees hier meer over het project en hoe mee te doen.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!