‘Door samenwerking met TANS kunnen wij sneller en efficiënter werken’

  • Logistiek & Vervoer

Papierloos werken. Dat is wat directielid Ellen Kreuk van het familiebedrijf Arie Kreuk Transport uit Ridderkerk in de komende jaren graag wil bewerkstelligen. Samen met Transport & Automotive Network Systems (TANS) uit Eindhoven werkt het Zuid-Hollandse bedrijf aan steeds verdere automatisering van de bedrijfsprocessen.

‘Door samenwerking met TANS kunnen wij sneller en efficiënter werken’

Arie Kreuk Transport bestaat al sinds 1963. ‘Mijn opa is destijds gestart met het vervoer van scheepsonderdelen’, legt Ellen Kreuk uit. ‘Later zijn mijn vader Piet en zijn broer Jan ook in het bedrijf gaan werken en hebben zij het bedrijf gezamenlijk verder uitgebouwd. Zelf ben ik in 2005 in het bedrijf gaan werken. Sinds 2009 maak ik deel uit van de directie. Inmiddels telt onze organisatie zo’n 26 medewerkers en zijn we onder meer gespecialiseerd in machinevervoer en bedrijfsverhuizingen. Daarnaast zijn we ons steeds meer gaan richten op de bouwbranche en rijden we voor onze klanten dagelijks ritten in Nederland en België en wekelijks naar Duitsland.’

Automatiseringspakket TALIS

Op het gebied van automatisering werkt Arie Kreuk Transport al zo’n 25 jaar nauw samen met TANS. Ellen Kreuk: ‘Toen ik in 2005 in het bedrijf kwam werken, heb ik zelf jaren met het pakket TALIS (Transport And Logistics Information Systems) gewerkt. Onze planner werkt ook nog altijd met de module ritplanning van TALIS.”

Hoog aangeschreven in de transportbranche

Het automatiseringspakket TALIS is modulair verkrijgbaar. Er zijn onder andere modules voor: Relatiebeheer, Facturatie, Ritplanning, Warehousing, Emballage en Urenverwerking. Dankzij de module Flexibele Pakketopbouw kan de software volledig op de wensen van de klant (inclusief alle gevraagde invoervensters en outputopties) worden afgestemd, zonder dat zij kostbaar maatwerk hoeven te betalen. Het pakket kent bovendien een aantal signaleringsfuncties en is probleemloos te koppelen aan andere toepassingen. TALIS onderscheidt zich door zijn uitgebreide functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en en goede prijs-kwaliteit-verhouding. Het pakket staat in de gehele transportbranche hoog aangeschreven.

Sneller en efficiënter werken

De samenwerking met TANS verloopt volgens Ellen Kreuk goed. “Als organisatie willen wij in de toekomst graag papierloos gaan werken. Met de hulp van TANS zetten we steeds verdere stappen in die richting. Natuurlijk staan wij ook wel eens lijnrecht tegenover elkaar, maar daar komen we samen altijd wel weer uit. We weten bij wie we terecht kunnen om onze vragen te stellen. De medewerkers van TANS denken vervolgens met ons mee om een passende oplossing te vinden voor onze vraagstukken. Door de samenwerking met TANS kunnen wij als bedrijf steeds sneller en efficiënter werken. In de komende tijd blijven wij inzetten op verdere automatisering van onze bedrijfsprocessen. Daardoor zien wij de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.’

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over TANS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!