"Dragon denkt goed mee bij nieuwe innovaties"

  • Industrie

Hoogwaardige, oersterke drijvers voor de baggerindustrie: Dragon Plastics Rotomoulding produceert ze geregeld in opdracht van Damen Dredging Equipment. Deze wereldspeler doet al jaren een beroep op de expertise van Dragon op het gebied van rotatiegieten.

"Dragon denkt goed mee bij nieuwe innovaties"

Damen Dredging Equipment BV te Nijkerk is een dochteronderneming van Damen Shipyard Group, een grote scheepswerf met het hoofdkantoor in Gorinchem met wereldwijde productielocaties. Het maken van baggermateriaal is een echte nichemark waarin Damen Dredging Equipment zich begeeft, vertelt hoofd inkoop Eldert Loots. “We ondersteunen baggerprojecten wereldwijd met specifieke producten voor het baggeren van o.a. zand. Een van die producten zijn onderwaterpompen, waarmee het zand omhoog wordt gehaald. Via leidingen wordt het baggermengsel van zand en water vervolgens getransporteerd naar de locatie waar de klant het wil hebben. Die leidingen lopen vaak deels over land, deels over water. Het gedeelte van de leiding dat over water loopt, ook wel drijvende leiding genoemd, wordt ondersteund door zogenoemde drijvers. Het soortelijk gewicht van het zand bepaalt daarbij het aantal drijvers dat we nodig hebben.”

Robuust

Voor de productie van die drijvers doet Damen al jaren naar tevredenheid zaken met Dragon Plastics Rotomoulding. Het bedrijf uit St. Maartensdijk (Zeeland) is sinds 1985 gespecialiseerd in het maken van kunststof producten van polyetheen (PE) en polypropeen (PP) voor uiteenlopende duurzame toepassingen. Volgens Loots is Dragon Plastics als een van de weinige partijen in Nederland in staat om hoogwaardige, robuuste drijvers te maken van polyetheen. “baggeren is een robuust proces wat behoorlijke eisen aan de leiding én aan de drijvers. Die bewegen voortdurend en moeten dus tegen een stootje kunnen.”

Dragon Plastics luchthavenfoto

Meedenken

Volgens Loots levert Dragon niet alleen sterke drijvers, maar denkt het bedrijf ook altijd goed mee als het gaat om productverbetering en innovatie. “Damen is een innovatief bedrijf. Zo zijn we momenteel bezig met het ontwerp van een nieuwe drijver en nieuwe pick-upboei. Dragon denkt daarbij goed mee. Je merkt dat ze flink wat kennis en kunde in huis hebben als het gaat om rotatiegieten.” Als hoofd inkoop houdt Loots ook andere, vergelijkbare partijen in de gaten. “Toch kom ik uiteindelijk altijd weer bij Dragon Plastics uit. Ze bieden simpelweg de beste prijs-kwaliteitverhouding en voelen ons na al die jaren van samenwerking uitstekend aan. Wij blijven dus graag een beroep doen op hun expertise.”

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over DRAGON PLASTICS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!