Du Pré Groenprojecten is 'Voorbeeld Duurzaam Groen Bedrijf'

  • Innovatie & MVO

Groen verhoogt de kwaliteit van leven. Dat is de visie van Du Pré Groenprojecten in Helmond. Thema’s als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord werken, klimaatbestendigheid en ‘zorg voor de toekomst van de wereld’ gaat Du Pré daarom niet uit de weg.

Du Pré Groenprojecten is 'Voorbeeld Duurzaam Groen Bedrijf'

Een echt ‘Voorbeeld Duurzaam Groen Bedrijf’ dus en dat is dan ook de titel op de oorkonde die gedeputeerde Johan van den Hout onlangs overhandigde aan directeur Mark Vloet. De oorkonde wordt dit jaar nog 3 keer uitgereikt aan bedrijven die op een aansprekende manier meewerken aan een groener en duurzamer Brabant.

Groen verhoogt de kwaliteit van leven

‘Het is algemeen bekend dat bomen, struiken, planten en ander groen bijdragen aan gezondheid en welzijn van mensen die er dagelijks mee in contact komen. Daarom hebben we daar onze missie van gemaakt’, aldus Mark Vloet. Hij is ook groot voorvechter van het terugbrengen van de biodiversiteit in het groen. ‘We weten allemaal dat er de afgelopen jaren veel minder insecten zijn en dat vooral de bijen bedreigd worden. We ons best om die zoveel mogelijk terug te brengen in de tuinen’.

Biodiversiteitstuinen

Steeds meer bedrijven gaan met Du Pré in zee, omdat ze doorkrijgen dat groen in en rond bedrijven zorgt voor betere concentratie, minder ziekteverzuim en in het een veel prettiger werkklimaat. Arte en Manders Totaal lopen met hun biodiversiteitstuinen voorop in Helmond. De bedrijven hebben zich ontpopt tot echte ambassadeurs van Du Pré. Vloet: ‘In onze biodiversiteitstuin besteden we aandacht aan bodem, water, voedsel, planten en dieren. Je vindt er struiken met bessen voor vogels, bloemen voor de insecten, nestgelegenheid, een insectenhuis en een pool die overtollig water opvangt en verkoeling brengt in de tuin. Zo creëren we in een stad zoveel mogelijk een natuurlijk leefklimaat voor dieren, waar ook mensen profijt van hebben’.

Groene schoolpleinen

De afgelopen jaren zette Du Pré Groenprojecten zich ook actief in voor groene schoolpleinen. Vloet: ‘Zo’n plein stimuleert creativiteit bij kinderen, het is vriendelijker en werkt ook bij kinderen ontspannend. Belangrijk voor het leervermogen en de positieve groei van de kinderen’. Vorig jaar schreef Du Pré ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan de wedstrijd ‘Vergroen je eigen schoolplein’ uit. Leerlingen mochten hun ideale groene schoolplein ontwerpen en presenteren. Het beste ontwerp wordt dit jaar gerealiseerd.

Groene steden: de hoogte in

Een uniek project is de bouw van de Trudotoren op Strijp-S in Eindhoven, die dit jaar start. Een toren met groene terrassen tot op 70 meter hoogte. Vergelijkbare torens ontwierp de Italiaanse architect Stefano Boeri al voor Milaan in Italië, Nanjing in China en Lausanne in Zwitserland. Zijn ontwerp voor Strijp-S is uniek voor Nederland. Bijzonder aan de Trudotoren is dat dit een keer geen kantoorpand is of een gebouw met luxe appartementen, maar een bostoren met sociale huurwoningen. Zo wordt groen echt voor iedereen tot op grote hoogte beschikbaar.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!