Duurzame energie kantorenpark Diepenvoorde

  • Innovatie & MVO

Hydreco heeft voor kantorenpark Diepenvoorde aan de A2/A67 bij Eindhoven met duurzame energie uit waterwinningen een innovatieve energievoorziening gerealiseerd: het Energie Uitwisseling Station (kortweg: EUS)

Duurzame energie kantorenpark Diepenvoorde

Complexe situatie
In dit station wordt thermische energie ontrokken aan opgepompt ruwwater. Hiermee is de levering duurzame en comfortabele energie voor de kantoren van Diepenvoorde een feit.

Er is gekozen voor EUS bij kantorenpark Diepenvoorde, omdat de oorspronkelijke KWO-installatie, gerealiseerd en geëxploiteerd door een andere partij dan Hydreco, niet meer bleek te voldoen aan de eisen en het realiseren van een nieuwe systeem op deze locatie juridisch gezien niet mogelijk bleek te zijn. Toch wilde men de gestelde duurzaamheiddoelstellingen verder realiseren. In samenwerking hebben Brabant Water en Hydreco gekeken naar andere mogelijkheden en kwamen uiteindelijk uit bij de ruwwaterleiding die precies langs het project bleek te lopen. Juist deze twee zaken hebben ervoor gezorgd dat dit unieke project tot stand is gekomen.  
Een ander uniek aspect van het project is de mogelijkheid om afnemers alleen van koude- of alleen warmte-energie te voorzien. Hierdoor sluit het concept altijd aan bij de wensen van de afnemers.

Unieke samenwerking
Hydreco is een initiatief van Brabant Water N.V. en hierdoor heeft zij al 100 jaar kennis van de bodem en grondwater. Beide bedrijven hebben een eigen werkgebied, maar voor het project in Diepenvoorde hebben zij de krachten gebundeld tot een nauwe en unieke samenwerking. Het EUS is gebouwd door Hydreco en Brabant Water N.V. en onttrekt thermische energie aan het ruwwater. Dit ruwwater is het opgepompte grondwater van Brabant Water nog voordat er drinkwater geproduceerd is. Uiteraard gebeurt de energieonttrekking zonder aantasting van de kwaliteit van het uiteindelijke drinkwater.

Bij het project waren de gemeenten Eindhoven en Waalre en Inspectie VROM er bij betrokken, die als overheden de vergunningen en toestemmingen verleenden voor het project. Daarnaast stelde Waterschap de Dommel de locatie beschikbaar voor het EUS.

Over Hydreco
Hydreco B.V. ontwerpt, realiseert  en exploiteert koude- en warmteopslagsystemen oftewel KWO-systemen. Hydreco is een unieke leverancier, omdat zij voortdurend blijft investeren in duurzame energiesystemen en deze langjarig exploiteert. Met haar 100 jaar expertise in grondwater zorgt zij ervoor dat u zorgeloos van het energiesysteem kunt profiteren. Kortom: steek vooral geen energie in een KWO-systeem, dat doet Hydreco wel voor u! Voor meer informatie over Hydreco, het project en/of KWO-installaties klik hier.

Meer informatie over BRABANT WATER GROEP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!