Ecoservice boekt winst met huidige Volvo FH

  • Logistiek & Vervoer

De nieuwe Volvo FH komt eraan. Toch heeft EcoService Europe B.V. zojuist vier nieuwe Volvo’s FH van de huidige generatie in gebruik genomen. Die auto’s verdienen hun investering ruimschoots terug.

Ecoservice boekt winst met huidige Volvo FH

Waarom Volvo

Directeur Rinus Kunst heeft geen moment getwijfeld bij de aanschaf van zijn nieuwe voertuigen. “Ik had de auto’s nu nodig. Volvo is praktisch ons huismerk. Wij zijn zeer tevreden over onze Volvodealer Garage Kant, met een aantal vestigingen in België, maar ook hier in Oostburg (Zeeuws Vlaanderen). Daar vinden de grotere reparaties plaats. Garage Kant weet dat wij met de voertuigen over ongebaand terrein rijden in ons werkgebied, en wij het maximale van de machine eisen. Zij zorgen dat Volvo de aanpassingen zoveel mogelijk al in de productie uitvoert, hier vlakbij, in Gent. Dan ben je verzekerd van top kwaliteit en een gunstige prijs. Denk bijvoorbeeld aan preventieve veiligheidssystemen, PTO, hydrauliekpomp en tank. Wij kunnen zelf ook repareren. Dat is bij ons onmisbaar. Wij rijden met bijzonder materiaal en een bijzondere opbouw waar niet altijd expertise dicht bij huis voor is te vinden. Naast de twintig wegvoertuigen hebben we een aantal complexe machines met sproeibomen of injectuers voor aanwending op bouw- of grasland van meststoffen. Deze aanwendingsmachine’s zijn uitgerust met GPS-RTK automatische stuursystemen voor zeer nauwkeurig parallel rijden, en datasystemen om de mineralenboekhouding en andere wettelijke verplichtingen op orde te houden.

“Het was een publiek geheim dat Volvo met de nieuwe FH-serie zou komen, maar dat heeft ons niet van deze investering weerhouden. Het zijn lucht geveerde Volvo FH 460 Euro 5 EEV trekkers geworden, onder andere met een uitgebreid veiligheidspakket en Volvo visibility Pro-pakket, met regensensor en Bi-Xenon verlichting. Volvo claimt voor de nieuwe generatie een verbetering van het brandstofgebruik van 10%. Wij bereiken dat nu al met de nieuwe Volvo’s van de huidige generatie. Daarin zie je de vooruitgang bij Volvo-producten in de afgelopen tien jaar. Dat is de periode waarover de vervangen Volvo’s bij ons hebben gediend. Ze zijn weggegaan met ongeveer anderhalf miljoen kilometer op de teller. Op de urenteller stond tussen de 27.000 en 34.000 draaiuren. Wij hebben veel vertrouwen in Volvo. Dat wij rijden met modellen die hun betrouwbaarheid hebben bewezen, is een extra geruststelling bij de investering die wij hebben gedaan.”

Ecoservice B.V.

“Wij zijn actief op verschillende terreinen en dat is belangrijk voor de continuïteit van onze onderneming. In het groeiseizoen is er veel werk in de agrarische sector, maar ook dan werken wij ook in de industriële- en transportsector. Voor onze agrarische tak verhandelen en vervoeren wij alle soorten dierlijke mest, kunstmest en compost. Die producten brengen wij op het land, bij de plant. Vandaar die bijzondere machines. Bij ons werk voor de industrie vervoeren en leveren wij organische biomassa voor alternatieve energieproductie en vergistingsinstallaties en voor rioolwaterzuivering bedrijven anaerobe biomassa (biomassa met organismen die geen zuurstof nodig hebben om te overleven, red.). Daarnaast zijn we actief in het transport van licht en zwaar belast afvalwater. Dat vervoeren, verhandelen en verwerken wij dagelijks, samen met enkele grote spelers in de verwerking van afvallen. We zijn uniek in ons 24 uur 7 dagen concept. Daar hebben wij materieel bij nodig dat betrouwbaar is en kostenefficiënt. Dat is precies wat de nieuwe milieuvriendelijke en zuinige Volvo’s ons leveren.”

Ecoservice Europe

EcoService Europe BV, Distrifert Zeeland BV en Mestverwerking Zeeland BV vormen samen één bedrijf. De organisatie is gericht op transport, verhandelen, verwerken en aanwenden van organische en minerale meststoffen in Nederland en België. Het transport van biomassa voor industriële relaties vindt plaats door geheel Europa. Het bedrijf is gecertificeerd volgens ISO 14001 en 9001, VKL en VCA.

Meer informatie over ECOSERVICE EUROPE B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!