Een verantwoorde manier van eierenproductie, middenin de stad

  • Agrofood & Biobased

Op vrijdag 29 september opende Burgemeester P.Ch. Krikke van Den Haag samen met Jhr. M.R.H.M. von Martels (CDA-2e Kamerlid) en ir. T.A. Vogelzang (onderzoeker Wageningen Economic Research) het Micro Rondeel Den Haag ‘Haagse Eitjes’.

Een verantwoorde manier van eierenproductie, middenin de stad

Aan het Valutapad in Den Haag is in samenwerking met de gemeente en de Haagse ondernemer Hans Leneman een Rondeel op kleine schaal gerealiseerd. Hier kan men midden in de stad zien hoe eieren op diervriendelijke en maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd worden. Rondeel BV wil bewustwording bij dialoog aangaan met burgers en politiek over voedselproductie en wat er in de agrosector gebeurt.

Bewustwording

Het belang hiervan werd onderschreven door Burgemeester P.Ch. Krikke. De burgemeester sprak lovend over het Micro Rondeel dat voedselproductie naar de stad brengt. Ze hoopt dat door dit initiatief de bewustwording bij burgers toeneemt en dat Hagenaars hun eitjes bij het Micro Rondeel hun eieren zullen kopen.

Wereldtop

Peter Koelewijn, General Manager Rondeel BV: “Door midden in de maatschappij te staan laten we zien hoe het komt dat juist onze legsector tot de wereldtop behoort. Niet voor niets wordt zelfs in China Rondeel als innovatiefste concept erkend en de eerste reeds gebouwd. Rondeel is koploper en staat niet stil. Wij willen af van allerlei bestrijdingsmiddelen door radicale vernieuwing, modern pluimveehouden waarbij het welzijn van de kip centraal staat. Beter problemen voorkomen dan genezen. Grondige innovatie. De diervriendelijke zitstok Q-Perch zorgt dat er geen bestrijdingsmiddelen voor bloedluizen meer nodig zijn. 45 landen in de wereld hebben daar recentelijk grote problemen mee gehad. Niet meer nodig dus, dankzij continue vernieuwing en verbetering.” 

Boer en stad

Aanwezigen reageerde geïnteresseerd op de innovatie, zo ook CDA Tweede Kamerlid Jhr. Maurits von Martels. In zijn toespraak benadrukte hij dat er meer aandacht nodig is voor voedselproductie en het dichter bij elkaar brengen van de boer en stad. De comeback van de landbouwminister in de nieuwe regering? Nederland heeft het nodig.

Korte ketens

Ir. Theo Vogelzang, onderzoeker Wageningen Economic Research, sprak over korte ketens en een merkbare verschuiving dat de vraag niet alleen het aanbod bepaalt, maar juist meer het aanbod de vraag gaat sturen.

Haagse Rondeeleitjes

Ondernemer Hans Leneman was dankbaar voor de aandacht en steun voor het Micro Rondeel en sprak met enthousiasme over de toekomst. In Den Haag kan men alvast van ‘Haagse Rondeeleitjes’ genieten en kan er nu volop worden besteld. Middels zijn 100% elektrische bestelbus worden de bestellingen bezorgd.

Artikel door Vencomatic Group. Lees meer informatie in het bedrijfsprofiel

Meer informatie over VENCOMATIC GROUP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!