Eerste Najaarsevent voor Beta studenten primeur voor West Brabant

  • Onderwijs & Training

De regio West Brabant is een groeiend industrieel gebied, een steeds sterker wordende economische factor. Om deze ontwikkeling en groei voor de toekomst veilig te stellen is invulling van technische beroepen door hoger opgeleide bèta studenten een must.

Eerste Najaarsevent voor Beta studenten primeur voor West Brabant

Maar wat vinden die jongeren zelf? Willen ze wel in West Brabant blijven? Zijn ze wel bekend met de kansen die het bedrijfsleven hier biedt? Donderdagmiddag 20 oktober gaan we met hen in debat onder het motto: Techniek, Toekomst, Thuis. Plaats van handeling: Gebouw T in Bergen op Zoom.

In gebouw T krijgen studenten HAVO-4 en VWO-5, afkomstig van scholen uit Bergen op Zoom, Roosendaal en Oudenbosch, workshops techniek aangeboden. Centraal die middag staat het debat, waarbij de jongeren onder meer d.m.v. twitter hun reacties op een aantal stellingen zichtbaar maken op videoschermen en de discussie aangaan met panelleden uit bedrijfsleven en onderwijsveld.

Een toekomst voor West-Brabant

De belangen voor onze regio zijn groot. Vandaar ook dat de Gemeente Bergen op Zoom, Sabic Innovative Plastics, Mepavex Logistics en het Markiezaat College de handen ineen hebben geslagen en contact hebben gezocht met HAVO en VWO scholen om direct met jongeren in debat te gaan. Welvaart voor onze regio houdt immers ook in dat jonge mensen na hun vervolgstudie elders in Nederland, terugkeren naar hun thuisbasis om hier te wonen en te werken!

Participanten en ondersteunende partijen

Sabic Innovative Plastics, Mepavex Logistics, Gemeente Bergen op Zoom, Markiezaat College MBO Techniek, BZW, Avans Hoge School, NHTV, Jongeren Ontmoetings Centrum, Gebouw T, Zinc (Zoomvliet In Company), Jan Tinbergen College, Roncalli Scholengemeenschap, Markland College, Jan Slokkers Projectmanagement.

Meer informatie over SABIC INNOVATIVE PLASTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!