Eerste spot Multratug 19 tijdens havendagen Terneuzen

  • Logistiek & Vervoer

Sleep- en bergingsbedrijf Multraship neemt de eerste dag van de Terneuzense havendagen, 22 juni, in de veerhaven de nieuwe Multratug 19 in gebruik. Deze wordt dan gedoopt in de voormalige Veerhaven van Terneuzen. Het schip is gebouwd bij Damen in het Roemeense Galati.

Eerste spot Multratug 19 tijdens havendagen Terneuzen

De Multratug 19 is een nieuw type sleepboot uit de ASD 3212-serie van Damen. Het schip moest minstens tachtig ton trekkracht hebben. Bij proefvaarten is gebleken dat dit ruimschoots wordt bereikt, tot over 83 ton trekkracht. De sleper haalt een topsnelheid van vijftien knopen (ongeveer 28 kilometer) per uur.

Het schip komt binnenkort naar Zeeland voor de laatste tests. Damen wil er volgende week eerst nog goede sier mee maken op een beurs in Barcelona. De Multratug 19 is de tweede Damen-sleper voor Multraship. De Nederlandse scheepsbouwer leverde eerder, in 2010, de Multratug 3 die met 95 ton trekkracht aanzienlijk sterker is. "Je moet een goede mix van sleepboten hebben", verklaart directeur Leendert Muller. Het is momenteel wat rustiger met sleepwerk in de havens, maar daartegenover staat meer drukte in de offshore, voor de olie- en gasindustie, volgens Muller. Multraship heeft bijna dertig sleepboten.

Meer informatie over MULTRASHIP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!