home » projecten » Bouw »

Eerste volledig energieneutrale woningen in Nederland

  • Bouw

In de Bomenbuurt in Ulft zijn 61 energieneutrale woningen gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Wonion. Als bouwkundig en constructief adviseur was Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra betrokken bij de energieneutrale woningen.

Eerste volledig energieneutrale woningen in Nederland

De duurzame en energiezuinige woningen zijn gebouwd op een manier die zo min mogelijk milieubelastend is.

Doordat de woningen evenveel energie kunnen opwekken als ze verbruiken, worden voor de bewoners de energiekosten, als onderdeel van de totale woonlasten, aanzienlijk beperkt in vergelijking met conventionele woningen.

Dit wordt gerealiseerd door de buitenschil van de woningen goed te isoleren en zo compact mogelijk te maken, rekening houdend met de ligging ten opzichte van de zon. Daarnaast worden zowel warmte als kou in het gebouw goed vast gehouden, zodat er een minimaal energieverlies is. Tot slot zijn de daken voorzien van zonnepanelen, om energie op te wekken.

Bartels was naast het ontwerpen van de constructie ook verantwoordelijk voor de Bouwbesluittoets, met alle bijbehorende berekeningen, zoals EPC berekeningen, rc-waardes en ventilatieberekeningen, waaruit bleek dat de woningen inderdaad energieneutraal waren dankzij de toegepaste duurzame oplossingen.

Dit is het eerste project in Nederland waarbij volledig energieneutrale woningen zijn gebouwd. Met het totale bouwteam is het door nauw samen te werken gelukt om deze prachtige energieneutrale woningen in Ulft te realiseren.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!