home » projecten » Bouw »

Elektrotechnische installaties belangrijk bij productie van topwijnen

  • Bouw

Op 22 september 2017 was het zover. Op die dag opende het Nederlands Wijnbouwcentrum officieel haar deuren. Nikkelen elektrotechniek B.V. speelde hierin een vooraanstaande rol.

Elektrotechnische installaties belangrijk bij productie van topwijnen

Na 12 jaar voorbereiding van vergunningen, bodemonderzoeken, aanpassing bestemmingsplannen, bezwaarschriften en financiering, en de economische crisis, konden wijnliefhebbers, wijninkopers en wijnboeren eindelijk het kenniscentrum in Groesbeek bezoeken en tevens een wijntje proeven. 

Bij de realisering van het centrum waren twee uitgangspunten belangrijk. Het moest gebeuren vanuit duurzaam én sociaal oogpunt. Hier kwam het Groesbeekse Nikkelen elektrotechniek B.V. in beeld.

Elektrotechnische installatie

Nikkelen is een complete dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, beveiliging & communicatie, service & onderhoud en advies & duurzaamheid. Voor het project van het Nederlands Wijnbouwcentrum zorgde Nikkelen voor de levering en uitvoering van de complete elektrotechnische installatie, (waarbij vooral met het productieproces van druif tot wijn intensief overleg is geweest over welke machinerie waar en hoe moest worden voorzien van de juiste elektrische aansluiting), inclusief verlichtings-, inbraak- en datacommunicatie-installatie. Het Groesbeekse elektrotechnische bedrijf zorgde daarbij voor ontwerp, levering, montage en de bijbehorende certificeringen.

Met verlichting creëer je sfeer

De opbouwinstallatie van de verlichting in de ontmoetingsruimte, op de begane grond en kelder, bestond volledig uit zichtwerk. Geen plafonds om leidingen achter weg te werken. “Als je kabels of leidingen ziet, krijg je al snel een industriële uitstraling. In het wijnbouwcentrum wilden we juist een warme ambachtelijke uitstraling creëren”, vertelt Theo Wijers, directeur Nikkelen BV. Het geheim van hun succes geven ze liever niet prijs, maar dat ze in hun missie geslaagd zijn, staat buiten kijf. Warme sfeerverlichting, producten zijn uitgelicht en op maat gemaakte armaturen geven de uitstraling van een luxe Frans chateau.

Overal duurzame ledverlichting

In de productieruimte, in de kelder, waar de wijnen geproduceerd worden, is veel verlichting nodig. De ruimte heeft een verlichtingssterkte van ruim 500 lux, vergelijkbaar met sporthal verlichting. Natuurlijk is overal gebruik gemaakt van ledverlichting. Duurzaam en efficiënt. Om nog duurzamer en energieneutraal te produceren wil het wijnbouwcentrum in de toekomst een zonnepanelenveld ontwikkelen waaraan de wijnranken worden opgebonden.

Project vanuit Social return

Het Nederlandse Wijnbouwcentrum werkt zo veel mogelijk met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit wilden zij ook realiseren bij de bouw van het centrum, dus ook de leveranciers hebben hier hun steentje aan bijgedragen. “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben allerlei hand- en spandiensten verricht voor de bouwpartners tijdens de bouwperiode. Ze waren een enorme ondersteuning en konden ervaring opdoen in de techniek.”, licht werkvoorbereider Mike Teunissen toe.

Duurzame én sociale installatie

Bent u aan het bouwen of verbouwen en op zoek naar een elektrotechnisch installatiebedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van duurzame installaties voor uw verlichting, beveiliging of datacommunicatie? Nikkelen elektrotechniek B.V. komt graag een kopje koffie bij u drinken voor een vrijblijvend advies.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over NIKKELEN ELEKTROTECHNIEK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!