Embedded FieldLabs: innovaties sneller naar de zorgpraktijk

  • Farma & Zorg

Innovaties versnellen zodat ze de weg naar de zorgpraktijk vinden, is een heel mooi streven. Maar door ingewikkelde regelgeving vaak lastiger dan het lijkt. Daarom kunnen Health Valley-partners gebruik maken van Embedded FieldLabs.

Embedded FieldLabs: innovaties sneller naar de zorgpraktijk

Daar komt bij dat patiënten en professionals ook tijd nodig hebben om een innovatie te leren kennen en toe te passen. Om te voorkomen dat de jaren verstrijken voordat een innovatie breed omarmd wordt, kunnen Health Valley-partners gebruik maken van verschillende Embedded FieldLabs:

FieldLab Gehandicaptenzorg

In het FieldLab Gehandicaptenzorg worden (technische) hulpmiddelen beoordeeld voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel of met ernstige meervoudige beperkingen.

FieldLab Eerstelijnszorg Thermion

Thermion FieldLab Thermion zet in op betere en efficiëntere zorg door te innoveren binnen de eerste lijn (huisarts, apotheek, fysiotherapeut, psycholoog, diëtist etc.) en ook tussen de eerste en tweede lijn (ziekenhuizen).

FieldLab Tweedelijnszorg

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem bereidt zich samen met Rijnstate Ziekenhuis, SKB Winterswijk en Sensire voor op de tweedelijnszorg van de toekomst. Het FieldLab richt zich bijvoorbeeld op het testen van nieuwe processen of producten. Prototypes, ontwikkeld door een bedrijf worden direct getest in de praktijk. 

FieldLab Revalidatie 

De Sint Maartenskliniek heeft samen met onder meer de ZZG Zorggroep en het Radboudumc een proeftuin ontwikkeld voor innovaties die de revalidatiezorg nog beter maken.

Bekijk de verschillende fieldlabs in detail op de website van Health Valley.

Zorginnovatie testen in de praktijk?

Neem contact op met projectmanager Maaike Büchner van de Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland. U kunt haar bereiken via maaike.buchner@oostnv.nl of 06-28909181 om u aan te melden voor een van de FieldLabs. Aan de hand van het prototype van uw innovatie beoordelen de FieldLabs vervolgens de toepasbaarheid om te bepalen of ze een samenwerking aangaan voor het testen van de innovatie in een FieldLab.

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!