Enpuls en de provincie Noord-Brabant bundelen hun krachten bij duurzame energieprojecten

  • Innovatie & MVO

Voor de volledige omschakeling naar duurzame energie is het belangrijk dat alle Brabanders in staat zijn mee te doen met duurzame energieprojecten. Enpuls en de provincie Noord-Brabant bundelen daarom hun krachten om duurzame energieprojecten voor en door Brabanders te ondersteunen.

Enpuls en de provincie Noord-Brabant bundelen hun krachten bij duurzame energieprojecten

Sociaal Energieteam

Enpuls, onderdeel van de Enexis Groep, en de provincie hebben een overeenkomst getekend om 10 energieprojecten die starten in 2017 en 2018 voor 4 jaar te ondersteunen. Hiervoor zetten ze een zogenaamd Sociaal Energieteam in dat inwoners en lokale initiatieven ondersteunt om samen met bedrijven en gemeenten aan de slag te gaan met energiebesparing en duurzame energieopwekking. Voor die ondersteuning hebben zij een budget van € 2,2 miljoen beschikbaar.

Maatwerk

De ondersteuning is maatwerk, maar zal vooral bestaan uit technische, financiële en juridische kennis, ervaring bij energieprojecten, relevante netwerken, inzet van overheidsinstrumenten en een bijdrage in de financiering van innovatiekosten. De opgedane kennis wordt vastgelegd en verspreid in samenwerking met Tilburg University, zodat andere initiatieven de ervaringen, oplossingen en methodieken kunnen overnemen.

Potentie voor groei 

Ongeveer 6 procent van alle Brabanders neemt momenteel deel aan een energiecoöperatie of windcollectief. Een derde geeft aan bereid te zijn om met straat- of buurtbewoners energie te besparen of duurzaam op te wekken. Dat blijkt uit een onderzoek dat het PON eind 2016 heeft verricht. Hier ligt dus een enorme potentie voor groei op het gebied van duurzaamheid. 

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!