ESF Actie E - Sociale innovatie, vitale bedrijven

  • Arbeidsmarkt

Wilt u binnen uw bedrijf de arbeidsproductiviteit verbeteren? Dan kan deze investering u op meer dan één gebied voordeel opleveren.

ESF Actie E - Sociale innovatie, vitale bedrijven

Met een gesubsidieerde adviseur de arbeidsproductiviteit verhogen

Wilt u binnen uw bedrijf de arbeidsproductiviteit verbeteren? Dan kan deze investering u op meer dan één gebied voordeel opleveren. Want voor het laten opstellen en het in de praktijk testen van een implementatieplan voor de verhoging van arbeidsproductiviteit is namelijk subsidie beschikbaar. De werkgever die, met behulp van een externe adviseur, voor dit doel een project wil opstarten kan 75% van de projectkosten tot maximaal € 18.000 vergoed krijgen.

Doelstelling ESF Actie E - Sociale innovatie, vitale bedrijven

Het doel van het Europees Sociaal Fonds (ESF), actie E, vitale bedrijven is het verhogen van de arbeidsproductiviteit. Dit kan worden gerealiseerd door bedrijfsprocessen te verbeteren en de duurzame inzetbaarheid van werknemers te vergroten. Dit laatste kan bijvoorbeeld ook betekenen dat de mobiliteit van werknemers wordt gestimuleerd of dat wordt geinvesteerd in vitaal en veilig werk.

Toegankelijke subsidie voor professionele ondersteuning

Tot voor kort zagen veel werknemers veel beren op de weg bij het aanvragen van een ESF-subsidie. Dat was niet geheel onterecht, want de reglementen waren uitgebreid en complex. Tot groot genoegen van velen is de regeling ESF-E enorm vereenvoudigd. De subsidie voor ESF Actie E-projecten bedraagt 75% van de projectkosten. De projectkosten bedragen minimaal € 13.000 en maximaal € 24.000. Uitgaande van een uurtarief van € 125 betekent dit dat u 24 hele werkdagen gebruik kunt maken van een professioneel adviseur.

Hoe aan te vragen?

Het is van belang dat u, als u een dergelijk project wilt starten, uw aanvraag indient vóór vrijdag 21 oktober 17:00 uur. Het totale budget voor 2011 bedraagt € 25,2 miljoen. Bij overschrijding van het budget wordt er geloot. Alle tijdig ingediende aanvragen hebben een gelijke kans. Aanvragen worden beoordeeld op basis van de volgende criteria:
•het project moet zich richten op procesverbetering of duurzame inzetbaarheid;
•werknemers moeten actief en aantoonbaar betrokken worden bij het project;
•de resultaten van het project moeten algemeen overdraagbaar zijn.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of wilt u onderzoeken of uw project kans maakt op subsidie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze servicedesk, telefoon: 076-5237777 of per e-mal: PNO.ServiceDesk@pnoconsultants.com

Deze ondernemerstip is geschreven door:

PNO Consultants
www.pno.nl
info@pnoconsultants.nl
 

Meer informatie over PNO CONSULTANTS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!