home » projecten » Bouw »

Expertise op het gebied van Metselwerk!

  • Bouw

Naast het bouwkundig adviesbureau heeft Adviesbureau Vekemans eveneens expertise op het gebied van metselwerk. Door kantoor te houden in het MADE Center, hét kenniscentrum voor innovatief metselwerk, komt kennis en kunde op metselwerkgebied bijeen. Om een beeld te krijgen, hieronder een aantal recente projecten waar Adviesbureau Vekemans bij betrokken is (geweest).

Begeleiding uitvoering metselwerk Golden Tulip Hotel Papendrechtgolden tulip papendrecht

Het Golden Tulip Hotel te Papendrecht is gebouwd door Vorm Bouw. Door de textuur in de metselwerk gevels en de verschillende metselwerkpatronen is dit gebouw een ware eye-catcher wanneer het aankomt op gevelmetselwerk. Adviesbureau Vekemans heeft de begeleiding van de uitvoering van het metselwerk verzorgd. De opdracht kwam tot stand nadat er al een aanvang was genomen met het metselen van bakstenen gevels en er discussie was over de kwaliteit van het gerealiseerde metselwerk.

Advies metselwerk ODE-Wharf te Amsterdam

ode-wharf Amsterdam

ODE-Wharf is een woongebouw met een gevel van speciale, lange, antracietkleurige bakstenen, ontworpen door HVDN Architecten te Amsterdam en uitgevoerd door Smits Bouwbedrijf. Dit  woongebouw heeft een hele eigen signatuur. Gevels van donkere antracietkleurige bakstenen met structuur/reliëf, donkere voegen, goudkleurige kozijnen en balkonhekjes. Een echt ODE-paradepaardje; donker, fonkelend. Adviesbureau Vekemans heeft hiervoor de advieswerkzaamheden verzorgd met betrekking tot het bakstenen metselwerk, waarbij de nadruk lag op de fase na de aanbesteding en voor aanvang van het metselen.

 

Uitwerken en adviseren metselwerk la façade te ’s-Hertogenbosch

La Facade 's-HertogenboschLa façade te ’s-Hertogenbosch is een project van Heijmans Vastgoed en is ontworpen door DiederenDirrix architecten te Eindhoven. Het ligt tegenover het Centraal Station en wordt uitgevoerd door Heijmans Bouw. Het gebouw wordt getypeerd door een futuristisch ontworpen bakstenen gevel. De gebouwen zullen het Stationsplein compleet maken, mede door het opmerkelijke gevelmetselwerk. Adviesbureau Vekemans heeft in overleg met constructeur DHV en de architect het metselwerk uitgewerkt en geadviseerd, tevens verzorgen zij controles op de bouw en begeleiding van de uitvoering van het gevelmetselwerk.

Adviseren bij renovatie Cobbenhagengebouw Universiteit Tilburg

Cobbenhagengebouw UTHet Cobbenhagengebouw van de Universiteit te Tilburg wordt gerenoveerd door Heerkens van Bavel Bouw op basis van een ontwerp van Bedeaux de Brouwer, tevens de oorspronkelijke architect. Dit gebeurt in twee fases. In de eerste fase is Adviesbureau Vekemans ingeschakeld voor de advisering van de renovatie van het binnenmetselwerk, omdat er onduidelijkheid was omtrent de aanwezigheid van scheurvorming op twee plaatsen in het bakstenen metselwerk. In de tweede fase heeft Adviesbureau Vekemans een plan van aanpak opgesteld voor het herstel van deze scheurvorming.

Meer informatie over VEKEMANS, BOUWKUNDIG ADVIESBUREAU :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!