home » projecten » Bouw »

F.P.H. Ploegmakers maakt het ook op Automotive Campus in Helmond

  • Bouw

Dat maken wij!’ is de slogan van aannemersbedrijf F.P.H. Ploegmakers. Het Vinkelse bedrijf tekent de komende tijd voor een mooi project op de Automotive Campus in Helmond. Eind 2019 moeten de werkzaamheden op het terrein van de campus klaar zijn.

F.P.H. Ploegmakers maakt het ook op Automotive Campus in Helmond

Uitvoerder Jeroen van Nistelrooij vertelt: “Het betreft een project op een deel van de Automotive Campus. Daar ontwikkelen ze van alles op het gebied van autoindustrie, maar zijn ook aan die sector gerelateerde opleidingen gevestigd. Wij gaan er een soort van park realiseren met alles erop en eraan, zoals parkeergelegenheid. Belangrijke eis is dat het een duurzame uitstraling krijgt met veel oog voor biodiversiteit en een groene infrastructuur.”

Evenwicht

Een dergelijke groene infrastructuur zie je steeds meer terug op bedrijventerreinen. De uitdaging voor de medewerkers van F.P.H. Ploegmakers is dus om een goede logistiek te vinden bij de aanleg van de parkeerplaatsen, de wandel- en fietspaden, waterpartijen en groenvoorziening.

Betonconstructies

“Eerst realiseren we het grondwerk en kunnen daarna aan de slag met alle aspecten die je maar kunt bedenken in onze branche: rioleringen, fundering, voorbereidingen voor de betonconstructies, straatwerk en asfalteren. Ook plaatsing van terreinverlichting en ruim 800 meter aan beeldbepalende schanskorven – dat zijn ijzeren kooien met stenen erin – behoort tot onze werkzaamheden. We realiseren de complete infra. Het is de eerste keer dat we op Automotive Campus aan het werk zijn. Opdrachtgever is gemeente Helmond en daar hebben we al vaker mee gewerkt. Het betreft in principe twee opdrachten die allebei apart zijn aanbesteed en aan ons zijn gegund. Omdat de projecten “langs” elkaar gelegen zijn is het voor de stakeholders handig om 1 aanspreekpunt te hebben. Zo overzien we het hele werkgebied. We hebben alles in eigen hand. Aan de ene kant ligt een sloot waar we een keerwand van 200 meter plaatsen en daarachter komt het bouwterrein,” aldus Van Nistelrooij.

Maatvoering

Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart. Van Nistelrooij vertelt: “Op 20 december moet alles klaar zijn. De paden worden allemaal hoekig aangelegd. Dat vereist wel een gedegen maatvoering om daar allemaal aan te kunnen voldoen. Er komen ook speciale zaagsneden in. Deze zaagsneden zijn onderdeel van het visuele eindresultaat en zorgen voor een mooie uitstraling op Automotive Campus.”

Veiligheid

De logistieke ontsluiting van het park is een uitdaging op zich. Van Nistelrooij daarover: “De toegangswegen moeten tijdens werkzaamheden goed bereikbaar blijven. Want het is op de Campus aardig druk en we zitten met onze werkzaamheden tussen alle bestaande bebouwing in. Veiligheid is hierbij essentieel en heeft onze volledige aandacht. Voornamelijk fietsers zijn erg dominant in dit gebied aanwezig en moeten daarom compleet gefaciliteerd worden in een veilige route. Dus daar gaan we ook terdege rekening mee houden. Het is een mooi project waar we vol enthousiasme mee aan de slag gaan.”

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over PLOEGMAKERS B.V., F.P.H. :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!