FABLAB Bergen op Zoom geopend bij Markiezaat College

  • Onderwijs & Training

Dinsdag 13 november heeft het Markiezaat College het FABLAB Bergen op Zoom geopend. Het is het eerste FABLAB in de regio West-Brabant.

FABLAB Bergen op Zoom geopend bij Markiezaat College

Dit wereldwijd concept biedt een omgeving waar ontwerpers, kunstenaars, technici, studenten en ondernemers met behulp van high tech apparatuur, zoals een 3D printer, hun ideeën kunnen realiseren in een prototype of product.

Een Fablab biedt tevens alle mogelijkheden om ideeën te delen en producten te verbeteren door onderling gebruik te maken van een wereldwijd netwerk via het internet. Een protospace bij uitstek.

Regionale betekenis 

Door de grote voordelen die een FABLAB kan bieden aan o.a. (startende) ondernemers is er nauwe samenwerking met de Gemeente Bergen op Zoom en het Starterscentrum Bergen op Zoom. Daarom ook zal vanmiddag het FABLAB geopend worden door wethouder Ton Linssen van Economische Zaken, samen met Ilona Dulfer, Raad van Bestuur ROC West Brabant.

Belangrijke leeromgeving

Het FABLAB is een belangrijke uitbreiding als leeromgeving voor diverse technieksectoren en als studentenleerbedrijf. FABLAB Bergen op Zoom is een initiatief van het Innovatienetwerk van het ROC West Brabant en het Markiezaat College.

Wereldwijd concept

Het Fablabconcept is ontwikkeld door professor Neil Gershenfeld van het Massachusetts Institute of Technology en inmiddels over de hele wereld verspreid. In Nederland zijn nu 11 Fablabs en West Brabant heeft hiermee de primeur.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!