home » projecten » Bouw »

Fivomont kijkt terug op geslaagde wederopbouw van AirPro op bedrijventerrein in Waalwijk

  • Bouw

Een uitslaande brand legde een gedeelte van het bedrijfspand van AirPro uit Waalwijk in 2016 in de as. Fivomont, gespecialiseerd in woning- en interieurinrichting, hielp met de wederopbouw en het opnieuw inrichten van het pand.

Fivomont kijkt terug op geslaagde wederopbouw van AirPro op bedrijventerrein in Waalwijk

AirPro, een jong bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen, produceren en installeren van luchtbehandelingssystemen in heel Nederland, schakelde na de brand de hulp in van Fivomont voor de wederopbouw. De twee bedrijven waren al goede bekenden van elkaar, want allebei zijn ze  gevestigd op het bedrijventerrein van Waalwijk aan de Schutweg. In 2008 betrok AirPro het bedrijfspand, waarna Fivomont het pand voorzag van wanden en systeemplafonds.

Verbouwen en herinrichten

De brand op 4 december 2016 legde behalve een naastgelegen pand ook een gedeelte van het bedrijfspand van AirPro in de as. Voor het vervangen van de wanden en de plafonds klopte AirPro aan bij Fivomont. Die tekende voor een gedeelte van de verbouwing en de herinrichting van het bedrijfspand.

Warmte isolerend

Het pand moest beter, mooier, groter en groener worden dan het oude pand en daarom maakte het in interieurafwerking gespecialiseerde bedrijf gebruik van warmte isolerende plafonds die tevens brandwerend zijn.

Verbouwingswerkzaamheden voerde Fivomont uit in de kantoorruimtes, de entree en in de kantine. Behalve van nieuwe plafonds werden de ruimtes voorzien van metalstudwanden, deuren en stucwerk. Een jaar na de brand konden alle medewerkers terugkeren op hun vertrouwde werkplek.

Assortiment

Inmiddels is Fivomont al bijna 30 jaar een begrip op het gebied van interieurafwerking. Daarmee is het bedrijf uitgegroeid tot hét vertrouwde adres voor de betere woning- en projectinrichting in de regio. Zowel het bedrijfsleven als particulieren vinden er een breed assortiment op het gebied van schuifdeurkasten, wand- en plafondafwerking en verlichting. Het bedrijf is klein van omvang, wat haar sterk maakt in planning en organisatie. Directeur Marcel Vos: “Hierdoor kunnen we snel schakelen in het klantcontant.”

Het bedrijf ziet trends en ontwikkelingen in haar branche elkaar snel opvolgen, waardoor ze haar assortiment altijd up-to-date wil houden. Vos vertelt: “Daarbij spelen wij optimaal in op de wensen van onze afnemers. In de 600 vierkante meter tellende showroom, zien geïnteresseerden een breed assortiment schuifdeur- en draaideurkasten op maat.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over FIVOMONT INTERIEURAFWERKING B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!