home » projecten » Bouw »

Flexibiliteit en vakmanschap; een absolute must in staalconstructie

  • Bouw

Het klinkt wat vreemd, flexibiliteit door een bedrijf actief in de staalconstructie. Constructiebedrijf Hillebrand B.V. is een full-service bedrijf voor de infra en offshore (wind)markt, met flexibiliteit en vakmanschap als speerpunten.

Flexibiliteit en vakmanschap; een absolute must in staalconstructie

Zo ook de nieuwe basculebrug in de A12 Gouwe Kruising. Deze is op 23 april tot op de millimeter nauwkeurig geplaatst. Het gevaarte met een eigen gewicht van 390 ton is door Hillebrand volledig prefab voorbereid in de productiefaciliteit in Middelburg. Een stalen brug van dergelijke afmetingen prefab voorbereiden, is uniek voor Nederlandse begrippen.

Tot de millimeter passend

Constructiebedrijf Hillebrand is door Heijmans benaderd om een goed onderbouwd ontwerp neer te leggen, rekening houdend met de EMVI criteria. De scope bevatte het bouwen en plaatsen van de stalen brug inclusief elektromechanische aandrijving. Gedurende het hele proces is in goede harmonie samengewerkt, en zijn de raakvlakken in detail afgestemd wat er in resulteerde dat de brug tot op de millimeter past. Constructiebedrijf Hillebrand gaat geen uitdaging uit de weg. Het begint langzamerhand standaard te worden voor hen dat zij zulke uitdagingen aangaan. Er liggen diverse aanvragen voor vergelijkbare bruggen in het buitenland. Ook is het bedrijf actief in de offshore met grote en vooral complexe staalconstructies in hoogwaardige staalsoorten.

Hillebrand pand in Vlissingen

Foto: Hillebrand Vlissingen

Uitbreiding naar offshore markt

Van oorsprong startte Hillebrand met de constructie van infrastructurele en civiele projecten zoals bruggen en scheepvaartvoorzieningen. Doordat het bedrijf kennis opdeed op het vlak van complexe stalen structuren, kon het zijn activiteiten uitbreiden naar de offshore markt. Door de jaren heen heeft Hillebrand een grote variëteit aan offshore projecten voor het olie-, gas- en duurzame energiewinning mogen uitvoeren.

Meer informatie over HILLEBRAND B.V., CONSTRUCTIEBEDRIJF:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!