Fokker Services gaat servicelogistiek luchtmacht doen

  • Maintenance

Fokker Services gaat de komende vijf jaar de bevoorrading van de meer dan 16.500 onderdelen voor verschillende toestellen van de Nederlandse luchtmacht vloot doen. Door het voorraadbeheer over te nemen van het Logistiek Centrum Woensdrecht bespaart defensie tijd en geld.

Fokker Services gaat servicelogistiek luchtmacht doen

Fokker Services gaat de logistiek doen van onderdelen voor F-16’s, PC-7 lesvliegtuigen, KDC-10 tankvliegtuigen en helikopters van de types Apache, Chinook, NH90 en Cougar. Door het hele bevoorradingsproces over te dragen aan Fokker wordt de Luchtmacht ontzorgd. Met de deal zijn enkele miljoenen euro’s gemoeid. Volgens een woordvoerder van Fokker zorgt het contract voor ‘continuïteit in de werkgelegenheid’.

Vijfde generatie luchtmacht samen met Fokker Services

Commodore Mario Verbeek (op de foto links) is erg tevreden over logistiek defensie woensdrechtde samenwerking. “Luchtoverwicht is een randvoorwaarde voor het optreden van de gehele krijgsmacht en coalitiepartners. Dit contract helpt ons bij de herstel van brede inzetbaarheid, is een deel van de transitie naar de vijfde generatie luchtmacht en brengt focus aan op innovatie. Onze collega’s op de grond rekenen op onze airpower. Ik ben erg trots en blij met de belangrijke stap die we samen met onze strategische partner Fokker Services zetten”, aldus commodore Verbeek, Directeur Materiële Instandhouding en commandant van het Logistiek Centrum Woensdrecht.

Nieuw distributiecentrum

In 2016 is een nieuw geautomatiseerd dc in Woensdrecht neergezet. Nederland bereidt zich hiermee voor op haar logistieke rol die het mogelijk gaat vervullen in de Europese logistiek van het F-35 (JSF)-programma. Hiervoor is in juni 2016 een intentieovereenkomst getekend. Commodore Verbeek gaf toen al aan dat Logistiek Centrum Woensdrecht wordt opengesteld voor andere, commerciële partijen en ook de F-35.

OneLogistics

Onder de naam OneLogistics ambieert Nederland het F-35-programma te ondersteunen. OneLogistics wil het beste dat Nederland te bieden heeft op logistiek gebied geïntegreerd aanbieden aan het F-35 programma.“We zijn een gateway voor de Europese gebruikers van de F-35. Europa ligt in de achtertuin van Schiphol en de Rotterdamse haven. Ons Logistiek Centrum in Woensdrecht biedt personeel, kennis, kunde en een state of the art warehouse”, zegt Rene de Koning van de F-35 Industrial Logistic Lead NL.

Bron: Logistiek.nl, publicatie door Annemiek Jorritsma

Meer informatie over FOKKER TECHNIEK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!