Fontys betrokken bij drie Eindhoven Engine projecten

  • Innovatie & MVO

Eindhoven Engine heeft groen licht gegeven voor zes nieuwe innovatieprojecten. Dat is goed nieuws voor Fontys als partner van Eindhoven Engine. Fontys is penvoerder van het goedgekeurde SmartManufacturing @SMK project en partner bij twee andere projecten.

Fontys betrokken bij drie Eindhoven Engine projecten

Fontys is naast de Technische Universiteit Eindhoven en TNO partner van Eindhoven Engine. De Brainportregio huisvest volop intelligent talent. In dit ecosysteem speelt Eindhoven Engine een cruciale rol in het bijeenbrengen van collectieve intelligentie en innovatief onderzoeksvermogen. 

Een onafhankelijke beoordelingscommissie heeft de projecten aan strenge kwaliteitscriteria getoetst en de selectie gemaakt. De onderzoeken waar Fontys bij betrokken is zijn POWEr FITTing, iHEAT@Home en Smartman.

Smartman

Smartman is de afkorting van Smart Manufacturing, waarbij het optimaliseren van productieprocessen in de (maak)industrie centraal staat. Dit streven naar verbeteren van efficiëntie blijkt bijvoorbeeld binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb) niet altijd eenvoudig te zijn, omdat het daar kan ontbreken aan capaciteit en kennis. Het onderzoek Smartman heeft tot doel om bedrijven en instellingen kennis te laten delen die is opgedaan bij onderzoeken en technologieprojecten.

POWEr FITTing

In een steeds competitiever wordende wereld stijgt de druk op mensen om langer en slimmer te werken. Ondertussen worden we lichamelijk inactiever en stijgt het aantal burn-outs. Het project POWEr FITTing wil de koppeling tussen vitaliteit en (thuis)kantooromgeving optimaliseren, om werknemers te helpen zowel gezond als productief te blijven.

iHEAT@Home - Thermal Energy Storage

Een batterij die warmte beter, goedkoper, kleiner en groener opslaat, dat is de uitdaging van het project iHEAT. Met als doel: testen of die batterij kan worden gebruikt als een huisverwarmingstoestel dat de opslag en afgifte van warmte nauwkeurig kan voorspellen en controleren. Uiteindelijk moet alles samenkomen in een gevalideerde, gebruikersklare warmtebatterij. Het is de bedoeling deze technologie rond 2023 op de markt te brengen.

Lees hier meer over de rol van Fontys. 

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!