Fontys bouwt aan Verpleeghuis van de Toekomst

  • Farma & Zorg

Op de campus van Fontys Hogescholen in Eindhoven verrijst in de komende twee jaar het Verpleeghuis van de Toekomst.

Fontys bouwt aan Verpleeghuis van de Toekomst

Een bouwwerk van vier ‘woonkamers’ een ontvangstruimte en een onderwijslokaal waarin met studenten onderzoek wordt gedaan naar de toepassing van bestaande, functionele technologie in de zorg.

Welzijn centraal

In het project staan het woongenot en het welzijn van de bewoners en arbeidsondersteuning van zorgprofessionals en medewerkers van technische diensten centraal. Bekeken wordt of en hoe (bestaande) technische oplossingen, installaties en de woonomgeving daaraan een bijdrage kunnen leveren. Zo wordt er in het verpleeghuis van de toekomst getoond hoe inrichting kan helpen bij het veraangenamen van het leven, zoals speciaal meubilair, en hoe tilmiddelen kunnen worden geïntegreerd in de ruimte.

Onderwijs en Onderzoek

Het Verpleeghuis van de Toekomst bestaat straks uit vier kamers die gebruikt worden voor onderwijs en onderzoek. Tegelijkertijd wordt het huis een plek waar zorgaanbieders en het bedrijfsleven kennis kunnen maken met state of the art ontwikkelingen in de zorg.

EGT

Het project Verpleeghuis van de Toekomst, waarin ook wordt samengewerkt met meerdere ROC’s, wordt financieel ondersteund door een subsidie vanuit de gemeente Eindhoven en Stichting Promotie Installatietechniek (PIT). Het project komt voort uit het Expertisecentrum Gezondheid en Technologie (EGT). Fontys EGT is binnen Fontys een samenwerking tussen Fontys Paramedische Hogeschool, Fontys Hogeschool Verpleegkunde, Fontys Hogeschool ICT, Fontys Hogeschool Engineering (allen in Eindhoven) en Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek (Venlo). Samen verzorgen ze toekomstgerichte opleidingen en praktijkgericht onderzoek op het snijvlak van zorg en technologie. Fontys EGT speelt een belangrijke rol bij het realiseren van het Center of Expertise, dat Fontys Hogescholen en de Hogeschool Zuyd onlangs oprichtten op het snijvlak van technologie en zorg.

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!