Fontys Engineers Meet & Match 2020 met virtuele speeddates

  • Zakelijke dienstverlening

Fontys Engineers Meet & Match is het jaarlijks event waarbij bedrijven en studenten van Hogeschool Engineering met elkaar verbonden worden. Ben jij als bedrijf op zoek naar stagiairs of afstudeerders? Op zoek naar samenwerking met Fontys Hogeschool Engineering?

Wil je op één dag in beeld komen bij 750 toekomstig engineers? En wil je virtueel speeddaten met acht tot vijtien studenten van jouw keuze? Dan is dit event voor jou.

Virtueel speeddaten

Normaal gesproken vindt dit event in het Evoluon plaats. Je kunt dan door middel van speeddates en een bedrijvenmarkt waar ruim 1500 studenten komen jouw bedrijf onder de aandacht brengen. Helaas kan het evenement in het Evoluon dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. De speeddatesessies gaan gewoon door, we hebben hier een op maat gemaakte virtuele oplossing voor gevonden! Het idee van virtueel samenkomen is misschien nog even wennen, maar juist in deze roerige tijden is het een prachtig middel om alsnog een gedeelte van het evenement te laten plaatsvinden.

Deze virtuele sessies hebben ook voordelen: je kunt vanuit jouw (thuis)werkplek toch alle speeddate gesprekken houden op basis van jouw voorkeuren, het is een kostenbesparend alternatief en je kunt je online presenteren aan een bredere doelgroep. Alle studenten zien namelijk jouw informatie en (stage)opdrachten voordat zij een keuze maken voor bedrijven.

Doel

Het doel van het event is om bedrijven in gesprek te brengen met toekomstig engineers voor het invullen van een stage- of afstudeerplaats. Bedrijven en studenten komen met elkaar in contact door middel van een geautomatiseerde videoverbinding.

Virtuele Speeddates

Tijdens een speeddate van 20 minuten gaan een 2e-, 3e- of 4e-jaars student en het bedrijf samen het gesprek aan. Voorafgaand aan het event vullen zowel de bedrijven als de studenten hun eigen profiel in. Bedrijven geven aan met welk type student ze in gesprek willen. Bijvoorbeeld met 2e-jaars automotive en/of werktuigbouwkunde studenten. De studenten geven aan met welke bedrijven ze graag in gesprek willen komen. Op deze manier worden bedrijven en studenten aan elkaar gematcht. Je hebt als bedrijf maximaal 15 speeddategesprekken per virtuele speeddateruimte met studenten die passen bij jouw opgegeven voorkeur. De speeddates worden vooraf ingepland waardoor iedereen een persoonlijk dagprogramma heeft. Je kunt hiervoor alvast 21 april in jouw agenda, en op jouw (thuis)werkplek, reserveren.

Hoe werkt het?

We maken gebruik van centrale software waar zowel bedrijven als studenten hun eigen profiel aanmaken. Hier worden ook de voorkeuren van bedrijven en studenten uitgevraagd. Op basis van deze voorkeuren worden bedrijven en studenten aan elkaar gematcht. Op deze manier, op basis van de vooraf ingevoerde voorkeuren, krijgt iedere deelnemer (student en medewerker van een bedrijf) zijn eigen dagprogramma met speeddates. Op 21 april 2020 logt iedereen in, in de centrale software. Vanuit deze software worden conform alle unieke dagprogramma's alle videoverbindingen tussen student en bedrijf automatisch op het juiste tijdstip tot stand gebracht. De speeddates worden dus allemaal per videoverbinding gevoerd. Zowel het bedrijf als de student kunnen tijdens en na het videogesprek anoniem aangeven of een tweede gesprek wenselijk is. Als dat het geval is dan kunnen gegevens worden uitgewisseld.

Voor wie

Het event is bedoeld voor alle bedrijven die in contact willen komen met studenten van Fontys Hogeschool Engineering die op zoek zijn naar een (afstudeer)stage. Studenten van leerjaren twee, drie en vier van de volgende opleidingen nemen deel aan de speeddates en delen hun cv's:

Automotive
Elektrotechniek
Mechatronica
Toegepaste wiskunde
Werktuigbouwkunde
Kosten
De kosten voor deelname bedragen 275,- euro (exclusief BTW) per virtuele speeddateruimte. Bedrijven kunnen meerdere speeddateruimtes reserveren. Je kunt per ruimte op voorhand aangeven met welke studenten je een 1:1 gesprek wilt. (normaal gesproken zijn de kosten voor het volledige evenement in het Evoluon 500,- euro).

Data

Wanneer: dinsdag 21 april 2020

Tijd: 9.00 - 16.00

Waar: vanuit jouw (thuiswerk)plek op basis van een link met videoverbinding.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan het event? Meld je dan aan via deze link.

Aanmelden kan tot 3 april 2020. Dit is een vooraanmelding en verplicht nog tot niets. Je krijgt dan een uitnodiging om je bedrijfsprofiel aan te vullen en voorkeuren kenbaar te maken, waarna je aanmelding definitief is.

Voor vragen kun je terecht bij Mark Herman van het Fontys Centre of Expertise HTSM – Email: m.herman@fontys.nl / Telefoon: +31 6 50737731

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!