Food Game Oss op de Dutch Design Week

  • Agrofood & Biobased

Van 21 tot en met 29 oktober is de Dutch Design Week in Eindhoven. Dit jaar staat de Food Game Oss op de Dutch Design Week. Dit spel is in 2018 onderdeel van We Are Food Oss; het jaar dat de provincie Noord-Brabant ‘Europese Regio van de Gastronomie’ is.

Food Game Oss op de Dutch Design Week

Food Game Oss is nu nog een beursstand waar je het spel letterlijk speelt; later volgt een online-versie van Food Game Oss.

Wat is Food Game Oss?

Het spel daagt mensen uit om na te denken over de productie van voedsel in 2040. Hoe kun je voedsel anders/beter produceren? Wat wil ik eten? Waar komt mijn voedsel vandaag? Hoe wil ik boodschappen doen? De spelers geven antwoord met kraskaarten. De antwoorden laten zien wat de gevolgen zijn van de keuzes voor de mens en zijn leefomgeving.

Waar staat Food Game Oss op de Dutch Design Week?

Food Game Oss is dit jaar onderdeel van de stand van de provincie op de Dutch Design Week. Die staat op het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoeven. De Foodgame is vrij toegankelijk. Op donderdag 26 oktober bemant wethouder Frank den Brok – samen met gedeputeerde Anne-Marie Spierings- de Food Game Oss. Voor meer informatie over openingstijden en andere zaken: www.ddw.nl.

Wie maakte de foodgame?

Provincie, HAS Hogeschool Den Bosch, Lucascollege Boxtel, het bedrijf Geodan en gemeente Oss ontwikkelen samen Food Game Brabant. Met allereerst de proef voor Oss. Food Game Oss is nu nog een beursstand waar je het spel letterlijk speelt; later volgt een online-versie van de game. Daar werken studenten van Has Hogeschool en Lucascollege nu aan. De foodgame is onderdeel van het programma We Are Food Oss tijdens de Europese regio van de Gastronomie in 2018 in Brabant.

Meer informatie over Kracht van Oss, De:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!