home » projecten » Bouw »

Galvanitas voorziet voetbaltempel Gent van zitmeubilair

  • Bouw

Galvanitas viel eerder dit jaar de eer te beurt om het gloednieuwe stadion van de Belgische voetbalclub KAA Gent van stoelen te voorzien. Het bedrijf produceerde en plaatste ruim 19.000 zetels. Een megaproject.

Galvanitas voorziet voetbaltempel Gent van zitmeubilair

Gestoeld op ervaring

Het was zeker niet de eerste keer voor Galvanitas. Het ontwerpen en plaatsen van duizenden tribunestoelen is het bedrijf wel toevertrouwd. Galvanitas was eerder al verantwoordelijk voor de stoelen in grote stadions als De Kuip, AZ te Alkmaar en het Olympisch Stadion in Athene. Toch komt een project van dergelijk formaat niet iedere dag voorbij. Voor de Ghelamco Arena van de Belgische Eersteklasser KAA Gent ontwierp, maakte en plaatste Galvanitas 18.500 tribunestoelen en 700 business seats. Ze was daarbij verantwoordelijk voor het gehele traject.

Strakke planning

Na ontwerp en productie begon Galvanitas in april 2013 de eerste werkzaamheden in het stadion: inmeten, aftekenen en boren. Een precisiewerk aangezien de specialist ook verantwoordelijk was voor de stoelnummering. Mede dankzij de prima afstemming en samenwerking met aannemer Ghelamco kwam de eindplanning nooit in gevaar. Zo kon het dat KAA Gent op 17 juli alweer haar eerste wedstrijd voor het thuispubliek speelde. 20.000 fans zagen hun club met 2-0 winnen van het Duitse VfB Stuttgart.

Galvanitas is duurzaamheid

Het stadion in Gent was het eerste gloednieuwe stadion in België sinds 1974. Galvanitas hoopt dat er meerdere zullen volgen en daarmee kiezen voor het comfort en kwaliteit van haar producten. Galvanitas-stoelen staan bekend om hun duurzaamheid. Het zijn producten die met gemak 20 tot 25 jaar meegaan. En dat merkt het bedrijf: “Er worden niet of nauwelijks reparaties gedaan en er worden geen nabestellingen geplaatst, want het is simpelweg niet nodig.” Teveel bedrijven kijken nog plat naar de prijs van het product en gaan hiermee voorbij aan de kosten die reparatie en vervanging met zich meebrengen, nog los van het aantal manuren dat het kost.

Oog voor het milieu

Naast dat haar product lang meegaat – weinig slijtage, bestand tegen hardhandige behandeling – is het ook milieu specifiek gezien een duurzaam product. Galvanitas-producten worden gemaakt van recyclebaar materiaal, waardoor de afvalberg alweer een stukje kleiner wordt.

Meer informatie over GALVANITAS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!