Gate opent deuren voor Imtech

  • Logistiek & Vervoer

Imtech Nederland zal werkzaamheden verrichten voor Gate van LNG. Tijdens het project worden kabels vervangen en een nieuw truck-loading stysteem geïmplementeerd.

Gate opent deuren voor Imtech

Gate staat voor Gas Access To Europe en is een terminal voor de op- en overslag van vloeibaar aardgas, oftewel Liquefied Natural Gas (LNG). Het grote voordeel van vloeibaar gas is dat het volume ervan 600 keer minder is dan dat van gasvormig aardgas.

Gate

‘Het bedrijf op de Maasvlakte is pas twee jaar actief’, vertelt commercieel manager Koen Staffeleu van Imtech. ‘Toen zij een keer capaciteitsproblemen hadden, hebben we proactief onze diensten aangeboden. Daarbij hebben we genoeg vertrouwen gewekt om allerlei renovatie- en onderhoudsprojecten aan de elektrotechnische installaties in opdracht te krijgen. Nu hebben we zelfs een contract afgesloten voor langetermijn-services.'

Project

Imtech Industrial Services gaat zich onder meer bezighouden met het vervangen van de bekabeling op de aanlegsteigers en met de implementatie van het nieuwe truckloading-systeem, waarmee het vloeibare gas op de meest efficiënte manier van tank naar vrachtwagen kan worden overgeladen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!