GCI ketting voor automatische transmissies

  • Technologie

Innovatie is de motor van vooruitgang. Bij Gear Chain Industrial (GCI) zet men met een revolutionaire innovatie de vooruitgang van automatische transmissies traploos in de hoogste versnelling.

GCI ketting voor automatische transmissies

Oprichter Jacques van Rooij werkt met zijn team gedreven aan de ontwikkeling van een speciale ketting, de GCI-chain. Deze vormt een sterk alternatief voor de duwband die nu gebruikt wordt in automatische transmissies. Hierbij gaat het om het traploos schakelen tussen versnellingen. De GCI-chain kan hoge vermogens aan en biedt een groot bereik voor het variabele toerental. Bovendien is hij energiezuiniger, onderhoudsvrij, geluidsarm en tegelijkertijd duurzaam.

FEM analyse GCI ketting

GCI heeft Engineering Analysis gevraagd om te helpen bij het optimaliseren van de ketting. Hiervoor hebben ze met FEM de statische en dynamische spanningen tijdens een omwenteling in beeld gebracht en ze hebben de ketting op vermoeiing beoordeeld. De GCI-chain kan wereldwijd gebruikt worden voor motorfietsen, personenauto’s, bussen en vrachtwagens maar ook voor treinen, offshore, scheepvaart en windmolens.

VIRO

Geïnteresseerd of benieuwd wat VIRO voor u kan betekenen? Neem dan contact op met één van haar vakspecialisten in de dichtstbijzijnde VIRO vestiging.

Meer informatie over VIRO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!