GEFCO aanwezig bij thuiskomst Electric Odyssey in Frankrijk

  • Logistiek & Vervoer

GEFCO, een van de negen sponsoren, verzorgde voor deze bijzondere tour de expertise op fiscaal gebied en douanevertegenwoordiging.

GEFCO aanwezig bij thuiskomst Electric Odyssey in Frankrijk

Twee jonge Franse technici begonnen afgelopen februari aan een ongelooflijk avontuur: de Electric Odyssey. Inmiddels hebben ze met deze reis hun doel bereikt: met een elektrische auto de wereld rond om zo de geloofwaardigheid ervan als vervoermiddel van de toekomst te versterken.

Missie geslaagd! Zeven maanden nadat Antonin Guy en Xavier Degon vanuit Straatsburg waren vertrokken voor een avontuurlijke trip kwamen ze op 24 september aan in dezelfde stad. Met deze reis wilden ze de publieke opinie ten aanzien van elektrisch aangedreven voertuigen verbeteren en tevens laten zien dat elektrisch rijden de toekomst heeft dankzij de lage gebruikskosten waardoor het ideaal is voor de dagelijkse autoritten.

De twee technici zagen zich bij ‘s werelds eerste reis rond de wereld in een productiemodel van een elektrisch voertuig voor een extra uitdaging geplaatst: bij elke tussenstop moesten ze hun Citroën C-Zéro opladen bij een normaal stopcontact, en daarvoor waren ze volledig afhankelijk van de hulp van inwoners in de 17 landen die ze doorkruisten. Zo’n 25.000 kilometer later kunnen we stellen dat de bemanning de proef glansrijk heeft doorstaan, zij het met een beetje hulp van GEFCO.

Unieke expertise voor een bijzonder project

Natuurlijk zette GEFCO als partner bij dit avontuur zijn knowhow op het gebied van transport en logistiek in. Maar daarnaast is zijn bewezen expertise op het gebied van fiscale en douanevertegenwoordiging ook benut. Dankzij zijn sterke internationale netwerk kon GEFCO de operatie coördineren met hulp van zijn dochtermaatschappijen in verschillende landen. Zij speelden een cruciale rol in het verloop van de Odyssey.

In samenwerking met NYKLine vervoerde de Groep de Citroën C-Zéro driemaal over zee: in februari over de Atlantische Oceaan (van Nederland naar de Verenigde Staten), in april over de Grote Oceaan (naar Japan) en ten slotte in mei over de Chinese Zee.

Ook handelde GEFCO diverse malen alle douaneformaliteiten voor de auto af. Daardoor kon de bemanning in alle rust de reis voltooien, in de wetenschap dat zij kon vertrouwen op de internationaal erkende knowhow van de Groep.

“Het aandeel van GEFCO, partner in ons project, bestond uit het bieden van constante, betrouwbare ondersteuning van wereldklasse. Het was voor ons zeer belangrijk om ondersteund te worden door de knowhow van een expert als GEFCO. Wij konden ons namelijk daardoor op het avontuur zelf concentreren zonder ons zorgen te hoeven maken over administratieve procedures of andere verplichtingen die samenhangen met het verschepen van onze auto. Zodra de Citroën in de container zat, konden wij achterover leunen!”, aldus Antonin en Xavier.

Een uitdaging voor mens en techniek, geheel volgens de waarden van GEFCO
GEFCO is trots om aan dit menselijk avontuur deelgenomen te hebben en ondersteuning te hebben geboden aan een initiatief dat past in zijn milieubeleid en dat de ontwikkeling van de mobiliteit van de toekomst stimuleert.

Dit project, opgezet om het belang van dit type vervoer aan te tonen en het publiek meer bewust te maken van milieuvraagstukken, sluit naadloos aan bij GEFCO’s overkoepelende strategie. Als verantwoordelijke onderneming heeft GEFCO zich ten doel gesteld zijn ecologische voetafdruk constant te houden, ook bij een stijgende omzet tot aan 2020.

Meer informatie over GEFCO BENELUX:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!