GEFCO verzorgt inrichting servicebussen Life Fitness Benelux

  • Logistiek & Vervoer

GEFCO Automotive Benelux heeft een nieuwe servicebus ontwikkeld voor Life Fitness Benelux, wereldleider op het gebied van fitnessapparatuur. De bus is helemaal afgestemd op de wensen van de klant. Aan de hand van een inventarisatie bij de servicemonteurs van Life Fitness stelde GEFCO een effectieve en gebruiksvriendelijke inrichting samen.

GEFCO verzorgt inrichting servicebussen Life Fitness Benelux

De servicebussen zijn ontwikkeld in samenwerking met Achilles autolease en Mercedes Benz dealer Hogenbirk uit Rotterdam. GEFCO heeft elf Mercedes Vito bussen zo ingericht dat de servicemonteurs van Life Fitness zo efficiënt mogelijk kunnen werken. De monteurs onderhouden en plaatsen fitnessapparaten op de sportscholen. Om dit te kunnen doen, worden de servicebussen ’s nachts bevoorraad door de onderdelendienst bij het huisadres van de monteurs. Hierdoor hoeft de monteur niet naar een bepaalde locatie te rijden om daar zijn onderdelen op te halen, maar kan hij de volgende dag meteen aan de slag gaan.

Inrichting

Doordat er geen inrichting in de bussen zat, werden de onderdelen tijdens de nachtleveringen bovenop het gereedschap gelegd. Hierdoor konden de monteurs de volgende dag niet meer bij hun materialen. Daar moest een oplossing voor komen.

In de nieuwe Mercedes Vito bussen heeft GEFCO onder andere een verhoogde laadruimte gemonteerd. In deze laadvloer zitten aan de achterzijde van de servicebus twee uitschuifbare lades en er zit een uittrekbare lade bij de zijdeur. In de lades kan het gereedschap opgeborgen worden en op de verhoogde vloer kunnen de nieuw geleverde onderdelen gelegd worden. Hierdoor kunnen de servicemonteurs makkelijk bij hun gereedschap komen.

Kwalitatieve servicebussenInrichting Servicebussen Gefco

Verder hebben de bussen alle moderne voorzieningen zoals parkeersensoren, airco en navigatie. Tevens beschikken de bussen over de verplichtte tracer (kilometerregistratiesysteem). “De nieuwe inbouw van de bussen helpt de servicemonteurs om de onderdelen veilig en opgeborgen van A naar B mee te nemen”, zegt Robert de Bruyn, Service Manager van Life Fitness Benelux. “Onze servicemonteurs zijn het visitekaartje van Life Fitness. Kwalitatieve servicebussen met een goede zakelijke uitstraling dragen daar zeker aan bij.”

Tailer made

“We hebben de servicebussen tailer made gemaakt, waardoor de bedrijfswagens van alle gemakken zijn voorzien”, vertelt Will Walravens, managing director van GEFCO Automotive. “De servicebussen zijn overzichtelijker ingericht waardoor alle materialen in een oogopslag te zien zijn. Hierdoor kunnen de monteurs van Life Fitness productiever met hun servicebussen omgaan.”

Meer informatie over GEFCO BENELUX:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!