Gelderse energieprojecten in Doe Maar Duurzaam RTL programma

  • Innovatie & MVO

In het RTL programma Doe Maar Duurzaam kwamen onlangs diverse Gelderse energieprojecten aan bod. Het programma nam onder andere een kijkje bij Industriewater Eerbeek en Loenen Energie Neutraal.

Gelderse energieprojecten in Doe Maar Duurzaam RTL programma

In Nederland willen we in 2050 energieneutraal zijn. Om dat te bereiken, moet er veel gebeuren. Zo ook in de provincie Gelderland, waar iets bijzonders tot stand gekomen is. Iets dat uniek is in Nederland. Het Gelders Energieakkoord. Dit akkoord is tot stand gekomen op initiatief van Alliander, het Klimaatverbond en het GNMF. Doel van het akkoord was om de energietransitie van onderaf te borgen. Dus betrokken partijen nemen gezamenlijk initiatieven om klimaatverandering tegen te gaan. Inmiddels hebben 200 partijen het akkoord ondertekend.

Mooie uitkomsten

In deze aflevering zien we onder andere Industriewater Eerbeek in de gemeente Brummen. Hier wordt niet alleen afvalwater uit de papierindustrie gezuiverd, maar worden ook reststoffen gewonnen en biogas opgewekt. Ook is er aandacht voor Loenen Energie Neutraal met de virtuele centrale die vraag en aanbod van duurzame energie stroomlijnt. Tevens besteedt het programma aandacht aan het woningabonnement, gericht op het energiezuinig maken van bestaande particuliere woningen. Mooie uitkomsten van de samenwerking van onder andere provincie, Cleantech Regio, gemeenten, ondernemers en organisaties in het Gelders Energieakkoord.

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!