‘Geleijns Hoveniers past bij het nette imago dat Van Oord wil uitstralen’

  • Zakelijke dienstverlening

Sinds drie jaar onderhoudt Geleijns Hoveniers het groen bij Van Oord Dredging and Marine Contractors in Moerdijk. “Dat doet het bedrijf uitstekend”, zegt yachtcoördinator Bert van Maaren.

‘Geleijns Hoveniers past bij het nette imago dat Van Oord wil uitstralen’

“Voordat klanten bij ons binnen zijn, laten we al een nette indruk achter. Dat past bij het imago dat we zelf ook willen uitstralen. Van Oord is een net bedrijf, dat zijn zaken goed op orde heeft. Tot in de details, dus ook wat de groene omgeving betreft.”

Offerte: positieve verrassing

De offerte die Van Maaren in 2013 in handen kreeg van een ander hoveniersbedrijf deed zijn wenkbrauwen fronsen: er stond wel een erg fors bedrag op. Dus kreeg Geleijns Hoveniers een kans. “En die hebben ze met beide handen gegrepen. We werden niet alleen financieel verrast – het kon echt een stuk goedkoper -, maar ook de manier van werken sprak ons enorm aan. Heel professioneel.”

Professionaliteit en aan binding doen

Die professionaliteit is mede te danken aan de vakmanschap bij Geleijns Hoveniers. “Aan alles merk je dat het medewerkers zijn die verstand van zaken hebben. Waar ook wordt gedacht: binding. Er is altijd één medewerker bij die bij elke onderhoudsklus aanwezig is. Hij is ons aanspreekpunt, hij kent ons bedrijf. Dat voelt goed.”

Geleijns Hoveniers komt onder meer twee keer per jaar het gras maaien op dat deel van het bedrijf waar de reserve-onderdelen van baggerschepen liggen. “De ondergrond is half hard, daardoor kan gras er vrijuit groeien. Het gras mag je niet met bestrijdingsmiddelen aanpakken, daar houdt Geleijns zich ook strikt aan. Ook dat is een onderdeel van op een nette manier werken. Naast maaien konden we ook kiezen met bestrijden met stoom of verbranden. Al die voors en tegens worden met ons doorgenomen. Helder en transparant.”

Heldere communicatie

Struiken en beplanting vormen het aanzicht van Van Oord Dredging and Marine Contractor. Levend groen, dat kan in de loop der jaren minder fraai ogen. Vervangen is dan noodzakelijk. “Ook daarin toont Geleijns Hoveniers zich een net bedrijf. Zomaar een dode struik vervangen doen ze niet. Er wordt altijd over gecommuniceerd. Daardoor weten we precies waar we aan toe zijn. Vervelende verrassingen zien we nooit terug in de facturen.” En ook: “Ze zeggen wat ze gaan doen, ze doen wat ze zeggen in hun offertes. Eerlijk en betrouwbaar.”

Geen ongevraagd advies

Van Oord is wereldwijd actief als toonaangevende aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten (olie, gas en wind) met innovatieve oplossingen voor maritieme uitdagingen.  Het bedrijf heeft veel minder verstand van bomen, struiken en planten. Advies inwinnen is belangrijk om de groene omgeving keurig er uit te laten zien. Van Maaren: “Doordat de kennis ontbreekt, kan daar misbruik van worden gemaakt. Krijg je ongevraagd advies, dan heb je stiekem het gevoel dat ze meer aan je willen verdienen. Dat is niet prettig. Geleijns Hoveniers snapt dat, geeft alleen advies als dat écht nodig is. Bijvoorbeeld na graafwerkzaamheden, als er beplanting uit moet. Dat houdt de relatie ook zuiver.”
De goede relatie heeft nóg iets opgeleverd: een extra klant. “Eén van onze medewerkers heeft zijn tuin door Geleijns Hoveniers aan laten leggen”, zegt Van Maaren. “Dan moet je toch zijn opgevallen.”

Auteur: Kees Klijn

Meer informatie over GELEIJNS HOVENIERS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!