home » projecten » Bouw »

Gemeente Valkenswaard bouwt aan duurzaam sportcomplex

  • Bouw

Een nieuw tijdperk voor de sport in Valkenswaard breekt aan door de renovatie en uitbreiding van het bestaande zwembad tot sportcomplex De Wedert 2.0. Vaessen uit Raamsdonksveer heeft samen met haar partners een start gemaakt met de bouwwerkzaamheden.

Gemeente Valkenswaard bouwt aan duurzaam sportcomplex

Het bestaande zwembad wordt deels gesloopt, waarbij het zwemgedeelte wordt gerenoveerd. Daarnaast wordt een nieuwe sporthal gebouwd en tenslotte een centrale horeca als sociaal hart in de accommodatie. Met straks als resultaat een compact, helder en uitdagend complex dat de sport omarmt en stimuleert. Maar vooral een zeer duurzaam complex, waarbij de gemeente Valkenswaard durft te investeren in bewezen technieken die het energieverbruik drastisch verminderen.

De Wedert 2.0

Duurzaam sportcomplex

Het allerbelangrijkste uitgangspunt voor het plan is het realiseren van een sportgebouw, dat qua beleving, functionaliteit en exploitatie past bij de toekomst van gemeente Valkenswaard en haar inwoners, daarbij de randvoorwaarden zoals locatie en omgeving respecterend, waarbij duurzaamheid de boventoon voert. Zowel in materiaalkeuze als in de installatietechniek, die ervoor zorgen dat het gebouw klaar is voor de toekomst.

Warmtepomptechniek

Middels warmtepomptechniek wordt de opwekking geregeld zodat de gasaansluiting hier sterk wordt verkliend en wellicht in de toekomst kan komen te vervallen. De elektriciteit die voor deze pompen benodigd is wordt opgewekt middels PV-panelen en middels groene stroom. In totaal 550 panelen zorgen voor de elektriciteit van de verlichting en verwarming. Uiteraard zijn LED lampen opgenomen door het hele sportcomplex, maar ook de waterzuivering van het zwembad is energiezuinig uitgevoerd onder andere door toevoeging van een trommelfilter die de eerste vervuiling uit het spoelwater haalt.

De Wedert 2.0

Een uitdagend plan

Belangrijke 1e stap die de gemeente Valkenswaard samen met haar partner Slangen+Koenis architecten heeft genomen om te komen tot dit duurzame gebouw, is het zorgen voor een zeer compacte plattegrond met een goed isolerende gebouwschil eromheen. Dit zorgt in de basis voor een lagere vraag naar energie. De energie die dan nog nodig is wordt duurzaam opgewekt en uiteindelijk ook hergebruikt. Met als resultaat dit uitdagende plan met een zeer duurzame installatie.

Meer informatie over VAESSEN ALGEMEEN BOUWBEDRIJF B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

RegioinBedrijf Connect RegioinBedrijf Connect november 2018

Graag nodigen wij u uit om aan te sluiten bij de zevende editie van RegioinBedrijf Connect op 13 november bij Fort Lent in Nijmegen.