Groene oplaadpunten Brabant

  • Innovatie & MVO

Elektrisch fietsen is een heuse trend in Nederland. De regio Midden-Brabant ziet kansen om deze trend op een duurzame en professionele manier te ondersteunen en hiermee de regio te profileren.

Groene oplaadpunten Brabant
Uitvoerende partij   Vrijetijdshuis Brabant
Projectleider   Cindy Knuiman
Totale subsidiabele kosten   € 174.650,- / REAP-bijdrage: € 17.300,-


De realisatie van 100 groene oplaadpunten bij fietsvriendelijke horeca, aan of nabij het landelijke fietsknooppuntennetwerk is het antwoord; 50 in West-, 25 in Noordoost- en 25 in Midden-Brabant.

Het initiatief is ontstaan vanuit het Route- Bureau Brabant, een samenwerkingsverband tussen Vrijetijdshuis Brabant, Regio-VVV Noordoost-Brabant, ROM, RWB en SRE. Vrijetijdshuis Brabant is projectleider van het project ‘Groene oplaadpunten’ en heeft voor de ontwikkeling samenwerking gezocht met de Provincie Noord-Brabant en REAP.

Inmiddels zijn een kleine 100 ondernemers bereid gevonden te participeren en is via de media veel aandacht getrokken voor de regio. Het eerste klimaatneutrale oplaadpunt is gerealiseerd in Berkel-Enschot, bij abdij Onze Lieve Vrouwen van Koningshoeven. Andere provincies hebben inmiddels ook interesse getoond in duurzame oplaadpunten, maar voorlopig geldt: “(Elektrisch) fietsen doe je in Brabant!”

Meer informatie over VVV Noordoost-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!