Grootste windmolenpark ter wereld produceert eerste elektriciteit

  • Innovatie & MVO

Het London Array offshore windmolenpark heeft de eerste elektriciteit geproduceerd. Dat hebben E.ON, Dong Energy en Masdar bekendgemaakt.

Het park, goed voor 630 MW, is het grootste windpark ter wereld. De constructie is begonnen in maart 2011. Sindsdien zijn 151 van de 175 windturbines geïnstalleerd. Volgens planning wordt de bouw eind dit jaar afgerond. De 175 turbines kunnen meer dan 470.000 huizen van energie voorzien.

Projectconsortium

In het projectconsortium zijn de aandelen als volgt verdeeld: DONG Energy 50%, E.ON 30% en Masdar 20%. De betrokken over het project:

Benj Sykes, Wind UK Country Manager DONG Energy

Met zijn 630 MW is het London Array project het eerste van een nieuwe generatie van grotere windparken. We zijn blij dat we 'first power' nu hebben bereikt. Het is een belangrijk element in onze voortdurende inspanning om de kosten van offshore wind te verlagen dat we in staat zijn grote offshore windparken efficiënt te ontwikkelen en de schaalvoordelen in contructie en operatie te verzilveren."

 

Dr. Tony Cocker, CEO E.ON UK:

"Dit is niet alleen een erg belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van London Array, maar ook een groot succes voor de renewables sector in de wereld. Wij geloven dat elektriciteit uit duurzame bronnen een essentieel onderdeel is van onze inzet om energie te verzorgen die duurzaam, betaalbaar en beschikbaar is. Daarom is het ons doel om de kosten van offshore wind in 2015 met 40% verlaagd te hebben."

 

Dr. Sultan Al Jaber, CEO Masdar:

"Het London Array offshore windpark is een mijlpaal voor Masdar, onze partners en voor Engeland. We zijn er trots op om een aanzienlijke bijdrage te kunnen leveren aan de duurzame-energieportfolio van Engeland, met de bijbehorende doelen. De ontwikkeling van London Array is een voorbeeld van het reële potentieel en de commerciële levensvatbaarheid van duurzame energie. Het is ook een model voor de samenwerking en acties die nodig zijn om grootschalige 'schone' energieprojecten uit te voeren, gericht op het op een duurzame manier voldoen aan de groeiende vraag naar energie."

London Array wordt gebouwd op 20 kilometer uit de kust van Kent en Essex. Het windpark omvat een gebied van 245km2. De bouw omvat twee fases. Fase 1 omvat 90km2 en 175 turbines met een totale capaciteit van 630MW. Na goedkeuring, zal daar in de tweede fase capaciteit aan worden toegevoegd om het totaal op 870 MW te brengen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!