H&ST groeit verder met Nadcap certificaat op zak

  • Technologie

Oppervlakte- en warmtebehandeling alsook (vacuüm) solderen, dat is de wereld van Heat & Surface Treatment uit Eindhoven. Het bedrijf legt de lat hoog met de laatste technieken. En onderstreept dat met meerdere certificeringen, waaronder Nadcap.

H&ST groeit verder met Nadcap certificaat op zak

Nadcap geldt als internationale standaard voor de luchtvaartindustrie. Het programma omschrijft de eisen die opdrachtgevers uit die branche stellen aan hun toeleveranciers. Zo ook aan Heat & Surface Treatment (H&ST), dat zich meer en meer wil gaan richten op de luchtvaart. “En daarvoor is Nadcap simpelweg onmisbaar”, vertelt Steffen Schneiders, sales en marketing manager van H&ST. “Zonder dat certificaat krijg je binnen de areospace nauwelijks een opdracht.”

Een brand verwoestte in 2010 een groot deel van de machines en ovens van H&ST. De warmtebehandelaar uit Eindhoven moest het daardoor tijdelijk zonder Nadcap stellen, al duurde dat gemis niet lang. H&ST had het certificaat binnen een jaar weer in huis en is binnen haar branche daarmee tot op heden de enige Nederlandse toeleverancier voor de aerospace mét Nadcap.

Live meekijken over de schouders

Wie het certificaat wil behouden, dient deel te nemen aan een jaarlijkse audit. Uitgevoerd door certificeerder PRI, dat tijdens de audit een week lang meekijkt binnen het bedrijf. “Zie het dan ook als een real-time beoordeling”, verduidelijkt Schneiders. “PRI kijkt tijdens onze processen ook live mee, over de schouders van de medewerkers. Anders dan een beoordeling voor een ISO-certificaat, die plaatsvindt op basis van interviews of gegevens uit het verleden.”

Voldoen aan eisen luchtvaartindustrie

Hoewel H&ST ook ISO-gecertificeerd is, onderstreept het met de Nadcap certificering de strenge eisen op het vlak van kwaliteitsmanagement des te meer. Zo laat het bedrijf met het certificaat onder meer zien dat het voldoet aan de voorschriften die de luchtvaartindustrie stelt aan de het kwaliteitssysteem. Maar bijvoorbeeld ook aan de frequentie van de kalibratie van de ovens.

Schneiders is blij dat zijn bedrijf het certificaat voor weer een jaar op zak heeft. “Het zegt veel over onze processen. De Nadcap certificering laat zien hoeveel waarde wij hechten aan goed kwaliteitsmanagement. En draagt bovendien bij aan onze ambitie om te groeien binnen de luchtvaartindustrie.”

Auteur Jan Broeks is tekstschrijver in Tilburg. Hij schrijft sinds geruime tijd teksten in opdracht voor onder andere RegioinBedrijf.

Meer informatie over AALBERTS SURFACE TECHNOLOGIES EINDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!