home » projecten » Bouw »

Halvering storingen voor corporatie Trudo, SpiroCross voor Remeha

  • Bouw

Eindhovense woningcorporatie Trudo reduceert aantal storingsbezoeken van CV-installatie met 48% door installatie van Spirotech producten..

Halvering storingen voor corporatie Trudo, SpiroCross voor Remeha

Een goede en probleemvrije warmtevoorziening staat bij huurders hoog op de verlanglijst. Voor een woningbouwvereniging betekent het probleemloos functioneren van dergelijke installaties niet alleen een goede bescherming van de investering, maar ook een directe kostenbesparing.

Situatie

Trudo is een middelgrote corporatie die zich vrijwel volledig focust op sociale huur en koop. In samenwerking met Spirotech en Van den Hoff Installatiebedrijf uit Eindhoven vond in 152 woningen een grootschalig onderzoek plaats. Gedurende vijf jaar is het effect van het plaatsen van lucht- en/of vuilafscheiders in een CV-installatie gemeten.

Aanpak

De woningen werden opgedeeld in:

  • Woningen met alleen luchtafscheiders (SpiroVent)
  • Woningen met lucht- én vuilafscheiders (SpiroVent en SpiroTrap)
  • Woningen zonder lucht- en vuilafscheiders

Van 2009 tot 2014 zijn vijf jaar lang alle storingen en wijzigingen vastgelegd en zijn er regelmatig watermonsters genomen. Daarmee werd het effect gemeten van de geplaatste Spirotech oplossingen. SpiroVent luchtafscheiders verwijderen continu vrije lucht en microbellen uit de installatievloeistof. SpiroTrap vuilafscheiders verwijderen de magnetische en niet- magnetische vuildeeltjes.

Resultaten

Er is onomstotelijk aangetoond dat door de CV-installatie uit te rusten met Spirotech lucht- en vuilafscheiders het aantal storingsbezoeken in vijf jaar sterk wordt verlaagd. Daarnaast is aangetoond dat door de Spirotech producten de zuurgraad van de installatievloeistof veel minder snel stijgt, wat de kans op corrosievorming verder reduceert.

In vergelijking met de woningen zonder Spirotech producten bleek dat:

  • De storingsbezoeken zijn verlaagd met 21% door luchtafscheiders
  • De storingsbezoeken zijn verlaagd met 48% door lucht- en vuilafscheiders
  • Het comfort van de bewoners sterk gestegen is

De voordelen van implementatie van de Spirotech oplossing zijn: reductie van onderhoudskosten, minder storingen en een verhoging van het comfort van de bewoners

Meer informatie over HOFF INSTALLATIEBEDRIJF B.V., VAN DEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!