HAN Automotive aan de slag met lichte elektrische vrachtvoertuigen

  • Automotive

Het LEVV-LOGIC consortium is uitgebreid met HAN Automotive. Onder leiding van Toin Peters (project manager Automotive Research), gaan studenten en docent-onderzoekers vanuit het Clean Mobility Center (CMC) aan de slag met technische vraagstukken uit het project.

HAN Automotive aan de slag met lichte elektrische vrachtvoertuigen

In samenwerking met deelnemers zijn opdrachten geformuleerd met betrekking tot de aandrijflijn en het ontwerp van LEVV's (lichte elektrische vrachtvoertuigen). De stichting CMC faciliteert de uitvoering van de onderzoeksprojecten.

Stadslogistiek

LEVV-LOGIC is een tweejarig project en wordt mede gefinancierd met de RAAK-MKB subsidie van SIA. Het project is in september 2016 gestart met een consortium bestaande uit:

  • Hogeschool van Amsterdam (HvA)
  • Hogeschool Rotterdam
  • LeanCargo Consultancy
  • Fietsdiensten.nl
  • DOET
  • Deudekom

In het tweede projectjaar (start vanaf september 2017) is de HAN als derde hogeschool toegevoegd.

Het project werkt samen met een groeiende groep deelnemers. Dit zijn logistiek dienstverleners, voertuigaanbieders, verladers, gemeenten en kennis- en netwerkorganisaties. Samen ontwikkelen zij nieuwe kennis met als doel een rendabele inzet van LEVV's voor het vervoer van goederen in steden.

Onderzoeksterreinen

Het project onderzoekt de inzet van lichte elektrische vrachtvoertuigen voor stadslogistiek. De Hogeschool Rotterdam focust zich in het tweede jaar van LEVV-LOGIC meer op de grotere type LEVV, de HAN op de fietsachtige LEVV en de HvA op de laadinfrastructuur. Naast technische vraagstukken worden logistieke concepten en business modellen met LEVV's onderzocht en in het Living Lab worden 5 experimenten opgezet en geëvalueerd.

De ervaring van de HAN op het gebied van prototyping en monitoring en het netwerk Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) zijn een waardevolle toevoeging voor LEVV-LOGIC.

Bron: HAN Automotive Research 
Auteurs: Toin Peters, Erik Rijpstra

Meer informatie over HAN University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!