home » projecten » Bouw »

Heembouw creëert plekken waar mensen willen ondernemen

  • Bouw

Samen met collega’s en leveranciers zet Heembouw haar kennis en ervaring in om voor haar klanten een werkomgeving te creëren en realiseren, waar ze graag zijn en succesvol kunnen ondernemen. Dit doet het bedrijf vanuit vestigingen in Amersfoort, Breda, Rotterdam en Roelofarendsveen.

Heembouw creëert plekken waar mensen willen ondernemen

Foto: Nieuwe productiesite Kemie in Helmond

De vestiging in Breda richt zich op de markt voor bedrijfsruimten in Zuid-West Nederland. Op verschillende plekken in de regio werkt Heembouw aan de realisatie van nieuwe bedrijfspanden, voor met name de logistieke sector en de maakindustrie. Deze projecten worden veelal turnkey uitgevoerd, samen met het eigen architectenbureau, Habeon Architecten. Enkele recente projecten:

Futuristisch DC Rhenus Logistics in Tilburg

Eind 2017 start Heembouw met de realisatie van New Logic III, in opdracht van de Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger DOK VAST. Dit distributiecentrum zal worden gebouwd op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg, pal aan de A 58. DC New Logic III omvat 60.400 m2, waarvan circa 40.000 m2 warehouse, 3.400 m2 kantoor en 17.000 m2 Value Added Logistics (VAL), uit te breiden met nog eens 15.000 m2 VAL. Bij de realisatie van dit duurzame distributiecentrum, wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken en het toepassen van een warmtepomp. Het gehele dak wordt van zonnepanelen voorzien, waardoor meer energie wordt opgewekt dat voor het DC nodig is: ruim 3.5 megawatt. Habeon Architecten maakte het futuristische ontwerp. Rhenus Logistics zal het DC in gebruik nemen.

Productiesite met technology center voor Benier 

In opdracht van Kaak Vastgoed is Heembouw bezig met de realisatie van een nieuwe hypermoderne productiesite voor dochtermaatschappijen Benier Nederland en Driem Dough Sheeting Technology op bedrijventerrein Het Hoog 2 in Nieuwkuijk. De nieuwe huisvesting voor Benier en Driem, ontworpen door Habeon Architecten, bestaat uit een bedrijfshal met daarvoor een losstaand kantoor. Totale oppervlakte is circa 15.500 m2. Bijzonder onderdeel van de nieuwe locatie is het Kaak Groep Technology Center (KGTC). Dit is een proefbakkerij waar productielijnen voor nieuwe producten worden getest.

Nieuwe productiesite Kemie in Helmond

Keukenbladenproducent Kemie is nu op drie verschillende locaties in Asten gehuisvest. Op de voormalige Vion-locatie aan de Graandijk in Helmond worden deze locaties samengevoegd tot één productiesite van 8.200m² hal en circa 1.400m² kantoor. Heembouw is eind 2016 gestart met de realisatie van deze productiesite. Habeon Architecten maakte het ontwerp voor de nieuwe huisvesting van Kemie.

Duurzaam DC Rhenus Logistics Son en Breugel

In Son en Breugel realiseerde Heembouw een duurzaam distributiecentrum voor Rhenus Logistics. In opdracht van Dok Vast is op de voormalige Betonsonlocatie een DC van 45.000 m2 gebouwd. Het ontwerp voor dit DC, waarvoor opdrachtgever Dok Vast de BREEAM kwalificatie “outstanding” nastreeft, is gemaakt door Habeon Architecten.

Meer informatie over HEEMBOUW VESTIGING BREDA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Everts & Weijman Everts & Weijman

Beleef Groen, Geniet Groen